گیلان من
معرفی شهرستان ، شهر و روستا های استان گیلان - اماکن مذهبی ، تفریحی استان گیلان - جاذبه های توریستی و گردشگری - نقشه ها
درباره وبلاگ


سلام من یک گیلانی هستم و علاقه دارم شما را با استان سرسبز گیلان آشنا کنم.
امیدوارم لحظات خوبی در این وبلاگ سپری کنید.

روزگار ما، وفا با ما نداشت
طاقت خوشبختی دل ما را نداشت
پیش پای ما سنگی گذاشت
بی خبر از مرگ ما پروا نداشت
آخر این غصه هجران بود و بس
حسرت رنج و فراوان بود و پس ...

آدرس وبلاگ گیلان من :
www.My-Gilan.Mihanblog.com

ایمیل :
Yek_Gilani_206@Gmail.com

مالک وبلاگ : مدیر وبلاگ
نظرسنجی
آیا از این وبلاگ راضی هستید ؟




تبلیغات
تبلیغات ثابت
مدیر وبلاگ
شنبه 1 تیر 1395






نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
اطلاعیه جدید
مدیر وبلاگ
یکشنبه 20 اردیبهشت 1397


بازدید کننده گرامی ، متاسفانه باز هم شاهد توقف کاری آپلود سنتر عکس گیگ در تاریخ 10 / 2 / 1397 شده ایم. متاسفانه تمام عکس های آپلود شده در فضای اینترنت از دسترس مدیر وبلاگ خارج شده و ظاهر وبلاگ از ظاهر شکیل و بازدید پسند خود خارج شده است.

و بنده بطور کامل ، از این به بعد تمامی تصاویر و فایل های موجود در وبلاگ را به آپلود سنتر جدید که همان آپلود سنتر صنعتگری می باشد را منتقل خواهم کرد ، و پیشاپیش از پیشگاه شما بخاطر این وضع ناخواسته و بوجود آمده عذرخواهی می نمایم.

لطفا تا زمان آپلود مجدد تصاویر شکیبا باشید



==============================



متاسفانه در 17 مهر 1395متوجه شدیم آپلود سنتر عکس گیگ دوباره از کار افتاده و عکس های آپلود شده ما را در فضای اینترنت به نمایش در نمی آورد. به ناچار تصاویر را از این آپلود سنتر عالی به آپلود سنترimg7 منتقل میکنم. لطفا تا زمان آپلود مجدد تصاویر شکیبا باشید.


در اولین فرصت تمامی عکس های این وبلاگ به آپلود سنتر دیگری انتقال می یابد.



:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
جمعه 22 خرداد 1394

المان چوبی «کندوج» - رشت

نام المان نام المان : کندوج (محل نگهداری برنج)
مکان
محل نصب : رشت - میدان شهرداری ، پیاده روی علم الهدا



المان کندوج، المان رشت، المان های رشت، المان های شهر رشت، مجسمه، تندیس








نوع مطلب : المان های استان گیلان، 
برچسب ها : المان کندوج، المان رشت، المان های رشت، المان های شهر رشت، مجسمه، تندیس، المان چوبی،
لینک های مرتبط :
چهارشنبه 20 خرداد 1394

نام محلی : آب غوره
نام فارسی : آبغوره ، آب غوره

ترشی غوره، رب غوره، آب غوره، گرد غوره، مزایای آب غوره، مضرات آب غوره، طرز تهیه آبغوره خانگی، تهیه آبغوره


آبغوره یا آب غوره عصاره غوره (انگور نارس) است که برای طعم دادن و ترش کردن غذا به کار می‌رود.
غوره (به انگلیسی: Unripe Grapes) میوه نارس انگور است که دارای طعم ترشی می‌باشد. غوره دارای اسیدهای آلی مانند اسید مالیک، اسید فرمیک، اسید سوکسینیک (Succinique Acid)، اسید اگزالیک، اسید گلوکولیک (Glucolique Acid) و قند می باشد و به دلیل داشتن اسید، ترش مزه است. غوره و آبغوره در آشپزی ایرانی کاربرد فراوان دارد.

ترشی غوره، رب غوره، آب غوره، گرد غوره، مزایای آب غوره، مضرات آب غوره، طرز تهیه آبغوره خانگی، تهیه آبغوره

آبغوره (به انگلیسی: Verjuice) یا آب غوره عصاره ی غوره است که هم به شکل خانگی و هم صنعتی تولید می‌شود و برای طعم دادن و ترش کردن غذا به کار می‌رود.


                                        
دستگاه آبمیوه گیری خانگیدستگاه آبمیوه گیری صنعتی
دستگاه آبمیوه گیری خانگیدستگاه آبمیوه گیری صنعتی



خط جداکننده

تهیه آبغوره

سالیان دور مردمان برای آبگیری غوره به ابزار ساده ای همچون هاون برای کوبیدن آن و صافی هایی از پارچه متوصل می شدند. در سالیان اخیر هم بعد از برداشت غوره از باغات، محصول را با دستگاه های آبمیوه گیری خانگی و صنعتی آب میگیرند.

بعد از آبگیری غوره، آب آن را ساعتی جوشانده و آبغوره حاصله را جهت استفاده یک سال در شیشه هایی (که در اصطلاح گیلکی به این شیشه ها هفتایی میگویند) نگهداری می کنند.


طرز تهیه آبغوره خانگی 

ابتدا غوره ها را خوب پاک می کنیم، سپس غوره ها را از چوب جدا کرده (دونه میکنیم) و سپس  قشنگ میشوییم. سپس به وسیله دستگاه آبغوره گیر یا آبمیوه گیری آبش را می گیریم. سپس از صافی ردش می کنیم تا تفاله و پوست غوره از آب آن جدا شود.

سپس آب غوره ها را در قابلمه و بعد نمک به آن اضافه کرده و می گذاریم تا آرام بجوشد. هر چه آبغوره زیاد بجوشد و تبخیر شود، ترش تر خواهد شد و کپک نمیزند. زمانی که اجاق گاز را خاموش کردید، اجازه دهید کمی خنک شود.

در ضمن شیشه ای که آبغوره  در آن ریخته میشود، باید خشک و دهانه اش تنگ باشد تا از کپک زدنش جلوگیری شود. 
بعد درون ظروف شیشه ای ریخته و به مدت 15 الی 20 روز جلوی نور مستقیم آفتاب می گذاریم تا رنگ آبغوره پر رنگ تر شود.

ترشی غوره، رب غوره، آب غوره، گرد غوره، مزایای آب غوره، مضرات آب غوره، طرز تهیه آبغوره خانگی، تهیه آبغوره


نکته ها و گفته ها :
- نمک زدن و جوشاندن آب گرفته شده غوره، به طولانی تر ماندن آن کمک میکند.
- جوشاندن آب غوره، از کپک زدن آن جلوگیری میکند.
- آبغوره را باید در شیشه های کوچک سترون پلمپ شده و یا ظروف شیشه ای (هفتایی) نگهداری کرد تا روی آن قارچ نبندد.

-
بهتر است از ظروف شیشه ای برای نگهداری سالمتر و بهداشتی تر آبغوره استفاده شود.
- بهتر است از غوره
انگور کشمشی و عسگری (اصغری) در آبغوره استفاده کنید چون این انگور ها دارای آب بیشتر و خوشمزه تری می باشند.

• تذکر :
برخی معتقدند که آبغوره نجوشیده خیلی بهتر از جوشیده است و بایستی اندک زمانی بماند تا مواد سونسپانسیون (جامد در مایع ) رسوب کند و آبغوره زلال تر و خوشمزه تر شود. اما بهتر است بدانید بایستی آبغوره نجوشیده را زود مصرف کنید چون زود کپک زده و آلوده میشود.

خط جداکننده

روش های جلوگیری از کپک زدن آبغوره

آبغوره و آبلیمو از خوراکی هایی هستند که به سرعت کپک می زنند. برای جلوگیری از این مشکل با ما همراه شوید.

1) آبغوره را باید حتما داخل شیشه تمیز بریزید و تا نزدیکی لبه ظرف پر کنید.
2) پس از این که آبغوره را داخل شیشه ریختید، بهتر است شیشه را داخل آب جوش قرار دهید تا آنزیم و باکتری های موجود در آن، از بین برود.
3) از قراردادن آبغوره در مقابل نور آفتاب به طور جدی خودداری شود چون ویتامین C خود را از دست میدهد.
4) از ظروف پلاستیکی یا بطری های آب معدنی برای نگهداری آبلیمو استفاده نکنید.


خط جداکننده

• مزایای آب غوره

1. غوره برای افراد مبتلا به چربی خون بسیار مفید بوده و ضد عفونی کننده بدن نیز هست. هم چنین اگر با سالاد میل شود، برای لاغر کردن سودمند است.
2. غرغره کردن با آبغوره در درمان ورم مخاط دهان و حلق و نرمی لثه ها موثر است.
3. آب غوره برای درمان چاقی مفرط مفید است.
4.  بیماری "اسکوربوت" که به علت کمبود ویتامین C در بدن به وجود می آید، با آب غوره درمان می شود.
5. آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است، برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد بسیار مفید است.
6. در دفع زردی موثر است. لذا باید 1 تا 2 قاشق غذاخوری آبغوره را بعد از هر غذا میل نمایند.
7. خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می اندازد.
8. حرارت و صفرای بدن را دفع و روده ها را ضدعفونی می کند. به این منظور بهتر است روزانه یک قاشق مرباخوری، چند روز متوالی میل شود.
9. آب غوره تقویت کننده کبد است.
10. برای برطرف کردن ورم گلو ، آب غوره را قرقره کنید.
11. برای دفع کرم روده و تقویت معده، باید به مدت پنج روز آش آب غوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید، البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمایید.
12. آب غوره درمان کننده پادرد و کمردرد، روماتیسم و سیاتیک است. برای معالجه می توان به مدت ده روز آش آب غوره مصرف نمود(البته از خوردن غذاهای سنگین در این مدت باید اجتناب کرد).
13. آبغوره غذا را خوش‌طعم، مطبوع و لذیذ نموده  و اشتها را تحریک می‌نماید.
14. آبغوره اسهال‌های ساده را درمان می‌کند، به این منظور باید 3 مرتبه در روز و هر بار یک قاشق غذاخوری مصرف شود.
15. آبغوره حفظ کننده جنین است، به این جهت باید کمی آبغوره همراه با غذای روزانه مصرف شود. اما باید از خوردن زیاد غوره خودداری کرد، چن غوره مدر است و امکان دارد موجب سقط جنین شود.
16. اگر چند قطره از آبغوره را هنگام خونریزی بینی به درون بینی بچکانند، خونریزی را بند می‌آورد.
17. برای درمان چرک گوش می‌توان آبغوره و سرکه را به طور مساوی با هم مخلوط نمود و چند روز، روزی سه مرتبه و هر بار 1 تا 2 قطره در گوش بچکانید.
18. مالیدن مخلوط مساوی آبغوره و آب تره، در محل بواسیر، پس از اجابت مزاج مفید است و آن را معالجه می‌کند.
19. آب‌غوره، خنک است و در موارد تب ، آنژین، ورم دهان و سل ریوی مصرف می‌گردد.
20. رب غوره، تشنگی را برطرف می‌کند.
21. رب غوره، التهاب، حرارت و اسهال را تسکین می‌دهد.
22. رب غوره، اشتها‌ آور و محکم کننده جنین است.
23. رب غوره تقویت کننده احشاء و برطرف کننده استفراغ های صفراوی است.


• مضرات آب غوره

1- مصرف زیاد آبغوره باعث بالا رفتن فشار و چربی خون می شود.
2- مصرف ناشتا و مستمر آبغوره مخاط دستگاه گوارش را تخریب کرده و مستعد ایجاد زخم می‌کند.
3- آبغوره برای افراد سرد مزاج و کسانی که دچار ضعف اعصاب هستند توصیه نمی‌شود چون به دلیل ترشی زیاد، مقداری از املاح بدن را حل میکند.
4- سعی کنید هیچوقت غوره را به تنهایی نخورید، چون روی معده اثر سوئی می گذارد.





ادامه مطلب


نوع مطلب : چاشنی و ترشیجات گیلان، سوغات استان گیلان، 
برچسب ها : آبغوره، ترشی غوره، رب غوره، آب غوره، گرد غوره، مزایای آب غوره، مضرات آب غوره،
لینک های مرتبط :
دوشنبه 11 خرداد 1394

المان چوبی «اثر مداد» - رشت

نام المان نام المان : اثر مداد
مکان
محل نصب : رشت - میدان شهرداری ، پیاده روی علم الهدا



المان اثر مداد، المان رشت، المان های رشت، المان های شهر رشت، مجسمه، تندیس








نوع مطلب : المان های استان گیلان، 
برچسب ها : المان اثر مداد، المان رشت، المان های رشت، المان های شهر رشت، مجسمه، تندیس، المان چوبی،
لینک های مرتبط :
یکشنبه 10 خرداد 1394

نام محلی : پوست پرتغال مربا
نام فارسی : مربای پوست پرتغال

مربا پوست پرتغال، پوست پرتغال مربا، درست کردن مربا پوست پرتقال، نحوه تهیه مربا پوست پرتقال، مزایای پوست پرتغال، مضرات پوست پرتغال، خواص پوست پرتغال، مربای پاییزی، روش تهیه مربای پوست پرتغال


یکی از مرباهای پر طرفدار و خوش طعم در فصل پاییز مربای پوست پرتقال (به گیلکی: پوست پرتغال مربا) است.



خط جداکننده

طرز تهیه مربای پوست پرتغال


• مواد لازم :

 شکر ........... نیم کیلو
 پوست پرتقال ........... 200 گرم
 آبلیمو ........... 1 قاشق سوپخوری
 آب ........... 2 لیوان


• طرز تهیه :

ابتدا پوست پرتغال را از قسمت گوشت آن جدا کنید. (پرتغال را پوست بگیرید)

قسمت سفیدی های پوست پرتقال را جدا کرده و خلال می کنیم.

پوست پرتقال ها را در آبجوش ریخته و اجازه می دهیم 15 دقیقه داخل آن بماند و بعد آبکش می کنیم . این مرحله را کلا"  3 بار تکرار می کنیم و هر بار باید 15 دقیقه داخل آب بماند تا بپزد و در عین حال تلخی آن از بین برود.

شکر را با 2 لیوان آب حل کرده و روی حرارت می گذاریم تا قوام بیاید.

بعد پوست پرتقالها و آبلیمو را اضافه کرده و می گذاریم نیم ساعت روی حرارت بماند.

بعد از اتمام پخت یه دستمال روی قابلمه می کشیم ( از در قابلمه استفاده نکنید ) و اجازه می دهیم 24 ساعت در دمای اتاق بماند .

 برای نگهداری ، مربا رو داخل ظرف شیشه ای خشک و تمیز بریزید .


مربا پوست پرتغال، پوست پرتغال مربا، درست کردن مربا پوست پرتقال، نحوه تهیه مربا پوست پرتقال، مزایای پوست پرتغال، مضرات پوست پرتغال، خواص پوست پرتغال، مربای پاییزی، روش تهیه مربای پوست پرتغال



خط جداکننده


• مزایای پوست پرتغال :

1. پوست پرتغال، به سلامت روده ها و هم چنین رشد باکتریهای مفید در بدن کمک می کند.
2. پوست پرتغال، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش می دهد.
3. پوست پرتقال حاوی ترکیباتی است که می تواند در کاهش کلسترول خون موثر باشد.
4. پوست پرتغال، در پیشگیری از بروز سرطان پوست موثر است.


• مضرات پوست پرتغال :

قبل از مصرف پوست پرتقال ، آنرا به دقت بشوئید تا عاری از هر نوع مواد آفت کش شیمیایی و یا مواد نگهدارنده باشد


چگونگی مصرف پوست پرتقال

از آن جایی که پوست پرتقال مزه تلخی دارد ، نمی توان آن را به تنهایی مصرف کرد، ولی می توان از روشهایی استفاده کرد که تلخی آن را کاهش داده و قابل خوردن شود. می توان با استفاده از کمی شکر و یا عسل آن را شیرین کرده و مصرف کرد؛ یکی دیگر از روشها، استفاده کردن رنده پوست پرتقال در برخی از غذاها و یا نوشیدنیها می باشد می توان رنده پوست پرتقال را در انواع سس سالاد و یا برخی دم کرده های گیاهی، قهوه و یا در تهیه برخی دسرها و کیک ها استفاده کرد هم چنین می توان از پوست پرتقال خلال شده در برخی غذاها استفاده نمود و یا می توان با پوست پرتقال مربا تهیه کرد و آن را مصرف کرد.





ادامه مطلب


نوع مطلب : نوشیدنی، مربا و تنقلات گیلان، سوغات استان گیلان، 
برچسب ها : مربای پوست پرتغال، پوست پرتغال مربا، درست کردن مربا پوست پرتقال، نحوه تهیه مربا پوست پرتقال، مزایای پوست پرتغال، مضرات پوست پرتغال، خواص پوست پرتغال،
لینک های مرتبط :

نمایی از ساختمان پست و تلگراف رشت

عکس قدیمی از ساختمان پست و تلگراف رشت که عده ای در حال رژه در میدان شهرداری می باشند.




نمایی از ساختمان پست و تلگراف رشت،شهرداری رشت،عکس قدیمی، رشت،گیلان من،رشت قدیم،رژه






نوع مطلب : عکس قدیمی، 
برچسب ها : نمایی از ساختمان پست و تلگراف رشت، شهرداری رشت، عکس قدیمی، رشت، گیلان من، رشت قدیم، رژه،
لینک های مرتبط :

14_ کدوی منقوش (کدوی قلیان)

یکی از صنایع دستی تزئینی ـ کاربردی ایران کدوی منقوش نام دارد که از تولیدات بومی استان گیلان است.

در این صنعت، بر روی نوعی کدو به نام « کدو قلیانی » یا «
قلیان کویی » با ابزار ساده نقش اندازی میشود. در گذشته از آن به عنوان پایه قلیان استفاده میشده است.

 کدو قلیانی  - قلیان کویی - کدوی منقوش - کدوی قلیان - کدوی قلیان سبز - کدوی منقوش در گیلان - کدوی قلیانی گیلان

این محصول که مایه افتخار گیلانیان است، پیش از این به عنوان ظرف نگهداری حبوبات نیز کاربرد داشت.

امروزه به علت رواج ظرف های مصنوعی، بازار کدوی منقوش از رونق افتاده است ولی هنوز به عنوان پایه قلیان در روستاها و پایه چراغ (آباژور) در شهرها خریدار دارد.

کدو قلیانی  - قلیان کویی - کدوی منقوش - کدوی قلیان - کدوی قلیان سبز - کدوی منقوش در گیلان - کدوی قلیانی گیلان

در این هنر، کدو را حین رشد با استفاده از قالبهای چوبی به شکل و فرم مورد نظر در می‌آورند و پس از برداشت و قبل از خشک شدن نقوش مختلف گیاهی و جانوری و هندسی بر سطح آن ایجاد می‌شود.

گاهی اوقات کدوها با استفاده از مواد طبیعی رنگ آمیزی می شوند. مرکز عمده فعالیت این هنر شهرستان های آستانه اشرفیه، لنگرود و لاهیجان ( روستای لیالستان ) بوده است.


کدو قلیانی  - قلیان کویی - کدوی منقوش - کدوی قلیان - کدوی قلیان سبز - کدوی منقوش در گیلان - کدوی قلیانی گیلان



برای دیدن بقیه مطالب روی ادامه مطلب کلیک نمایید.




ادامه مطلب


نوع مطلب : محصولات و صنایع دستی، 
برچسب ها : کدو قلیانی، قلیان کویی، کدوی منقوش، کدوی قلیان، کدوی قلیان سبز، کدوی منقوش در گیلان، کدوی قلیانی گیلان،
لینک های مرتبط :

طرز تهیه چخرتمه ( چغرتمه )

چخرتمه یا چغرتمه یک خورش خوشمزه و در عین حال ساده رشتی است.


چخرتمه، چغرتمه، چقرتمه، غذای گیلانی، خورش گیلانی، غذای محلی



مواد لازم :

مرغ پاک کرده ...................... 1 عدد

پیاز داغ ...................... 1 پیمانه پر

تخم مرغ یا تخم اردک ...................... 3 عدد

پلو ......................  برای مصرف با این غذا به تعداد نفرات

نمک ، زردچوبه و فلفل ......................  به میزان لازم



طرز تهیه :

ایتدا مرغ را با کمی آب داخل دیگی با مقداری نمک و زردچوبه روی اجاق گاز قرار دهید تا بپزد وقتی مرغ خوب پخت استخوان را بگیرید و خرد کنید پیاز داغ سرخ شده را به دیگ کمرغ اضافه نمایید توجه کنید که آب مرغ نباید زیاد باشد این خورش به آب زیادی نیاز ندارد حالا 3 عدد تخم مرغ یا تخم اردک را که داشتید در پیاله ای جداگانه با چنگال هم بزنید و سپس به ظرف غذای در حال پختن اضافه نمایید ، کمی نمک و فلفل هم اضافه کنید وقتی که تخم مرغ ها پخته شدند خورش چخرتمه آماده ی سرو و مصرف با پلو است .






نوع مطلب : غذاهای محلی گیلان، 
برچسب ها : چخرتمه، چغرتمه، چقرتمه، غذای گیلانی، خورش گیلانی، غذای محلی، غذای شمالی،
لینک های مرتبط :





صفحات جانبی
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :

  • آخرین بازدید :

  • آخرین بروز رسانی :

سایر امکانات



Online User
 
 
بالای صفحه
 
ساخت وبلاگ در میهن بلاگ

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | ساخت وبلاگ صوتی صدالاگ | سوال و جواب و پاسخ | رسانه فروردین، تبلیغات اینترنتی، رپرتاژ، بنر، سئو | Buy Website Traffic