گیلان من
معرفی شهرستان ، شهر و روستا های استان گیلان - اماکن مذهبی ، تفریحی استان گیلان - جاذبه های توریستی و گردشگری - نقشه ها
درباره وبلاگ


سلام من یک گیلانی هستم و علاقه دارم شما را با استان سرسبز گیلان آشنا کنم.
امیدوارم لحظات خوبی در این وبلاگ سپری کنید.

روزگار ما، وفا با ما نداشت
طاقت خوشبختی دل ما را نداشت
پیش پای ما سنگی گذاشت
بی خبر از مرگ ما پروا نداشت
آخر این غصه هجران بود و بس
حسرت رنج و فراوان بود و پس ...

آدرس وبلاگ گیلان من :
www.My-Gilan.Mihanblog.com

ایمیل :
Yek_Gilani_206@Gmail.com

مالک وبلاگ : مدیر وبلاگ
نظرسنجی
آیا از این وبلاگ راضی هستید ؟




تبلیغات
تبلیغات ثابت
مدیر وبلاگ
شنبه 1 تیر 1395






نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
اطلاعیه جدید
مدیر وبلاگ
یکشنبه 20 اردیبهشت 1397


بازدید کننده گرامی ، متاسفانه باز هم شاهد توقف کاری آپلود سنتر عکس گیگ در تاریخ 10 / 2 / 1397 شده ایم. متاسفانه تمام عکس های آپلود شده در فضای اینترنت از دسترس مدیر وبلاگ خارج شده و ظاهر وبلاگ از ظاهر شکیل و بازدید پسند خود خارج شده است.

و بنده بطور کامل ، از این به بعد تمامی تصاویر و فایل های موجود در وبلاگ را به آپلود سنتر جدید که همان آپلود سنتر صنعتگری می باشد را منتقل خواهم کرد ، و پیشاپیش از پیشگاه شما بخاطر این وضع ناخواسته و بوجود آمده عذرخواهی می نمایم.

لطفا تا زمان آپلود مجدد تصاویر شکیبا باشید



==============================



متاسفانه در 17 مهر 1395متوجه شدیم آپلود سنتر عکس گیگ دوباره از کار افتاده و عکس های آپلود شده ما را در فضای اینترنت به نمایش در نمی آورد. به ناچار تصاویر را از این آپلود سنتر عالی به آپلود سنترimg7 منتقل میکنم. لطفا تا زمان آپلود مجدد تصاویر شکیبا باشید.


در اولین فرصت تمامی عکس های این وبلاگ به آپلود سنتر دیگری انتقال می یابد.



:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :

المان «طرح چتر» - رشت

نام المان نام المان : ایستگاه اتوبوس با طرح چتر
مکان
محل نصب : رشت - خیابان رسالت ، روبروی صدا و سیمای استان گیلان
مکان محل نصب : رشت - خیابان چمران

محل انتظار ایستگاه اتوبوس با طرح چتر در دو خیابان در رشت طراحی و نصب شد که تا کنون فقط در شهر لندن ساخته شده بود.


المان چتر، ایستگاه اتوبوس با طرح چتر، محل انتظار ایستگاه اتوبوس با طرح چتر، المان رشت، المان های رشت، المان های شهر رشت، مجسمه، تندیس

المان چتر، ایستگاه اتوبوس با طرح چتر، محل انتظار ایستگاه اتوبوس با طرح چتر، المان رشت، المان های رشت، المان های شهر رشت، مجسمه، تندیس

المان چتر، ایستگاه اتوبوس با طرح چتر، محل انتظار ایستگاه اتوبوس با طرح چتر، المان رشت، المان های رشت، المان های شهر رشت، مجسمه، تندیس







نوع مطلب : المان های استان گیلان، 
برچسب ها : المان چتر، ایستگاه اتوبوس با طرح چتر، محل انتظار ایستگاه اتوبوس با طرح چتر، المان رشت، المان های رشت، المان های شهر رشت، مجسمه،
لینک های مرتبط :
شنبه 20 تیر 1394

نام محلی : خولی ، ترش خولی ، هالی ، هلی ، آلوچه
نام فارسی : آلوچه ، گوجه سبز
نام انگلیسی : Cherry Plum
نام علمی : Prunus Cerasifera


آلوچه، خولی ، ترش خولی ، هالی ، هلی ، خولی دشکن ، آلوچه فشکن ، آلوچه دشکن


آلوچه یا گوجه سبز (نام علمی:Prunus cerasifera) میوه ای از خانوادهٔ آلو ها بوده که بومی اروپا و آسیا می‌باشد.

گونه‌های وحشی آن دارای شاخه های بلند و درختهای کوچک هستند که بلندی آنها به 6 تا 15 متر می‌رسد. درخت آلوچه خزان پذیر است. طول برگ‌های درخت آلوچه به 4 تا 6 سانتیمتر می‌رسد. این درخت یکی از نخستین درخت‌هایی است که در فصل بهار در اروپا و خاورمیانه شکوفه می‌دهد. آغاز شکوفایی این درخت در ایران تقریباً اوائل اسفند ماه است. شکوفه های این درخت سفید رنگ و پنج پر هستند که قطر آنها ماگزیمم به 2 سانتیمتر می‌رسد. میوهٔ این درخت، آلوچه، دارای هسته است و قطر میوه به 2 تا 3 سانتیمتر می‌رسد و رنگ آن زرد یا قرمز است و خوراکی می‌باشد. میوهٔ درخت آلوچه در ایران در اواخر خرداد ماه کاملاً رسیده می‌شود.

آلوچه، خولی ، ترش خولی ، هالی ، هلی ، خولی دشکن ، آلوچه فشکن ، آلوچه دشکن

درخت آلوچه به صورت وحشی بسیار دیده می‌شود. برخی از انواع این درخت دارای میوه های شیرین و برخی دیگر دارای میوه‌های ترش هستند.

درخت آلوچه درخت تزئینی پرطرفداری برای باغهاست و از میوهٔ آن در اروپا برای درست کردن مربا بهره برداری می‌شود. در ایران این میوه کمتر به صورت خام و فرآوری نشده مصرف می‌شود، بلکه انواع ترش آن را له و خشک کرده و به صورت فراورده‌های غذایی ترش مزه به بازار عرضه می‌کنند.

آلوچه (خولی) به وفور در باغات ، جنگل ها و ییلاقات استان گیلان یافت میشود. میوه نوع بومی آن در اندازه های بزرگ و میوه نوع وحشی (جنگلی) آن در اندازه کوچک و ریز رشد میکند، اغلب باغات استان گیلان دارای نوعی بومی بوده و نوع وحشی آن در جنگل ها و ییلاق ها به طور خودرو رشد میکند. میوه آلوچه ها در سه نوع ترش ، شیرین و ترش / شیرین (ملس) بوده و دارای رنگ های سبز، قرمز، زرد و سبز/قرمز می باشند. آلوچه قرمز، ترش تر و کوچک تر از آلوچه سبز رنگ می باشد. 

آلوچه، خولی ، ترش خولی ، هالی ، هلی ، خولی دشکن ، آلوچه فشکن ، آلوچه دشکن

در استان گیلان با آلوچه و دلار (نمک سبز) و با کمک وسیله ای سفالی به نام نمکیار ، یکی از خوشمزه ترین تنقلات استان گیلان به نام آلوچه فشکن (خولی دشکن، خولی فشکن، آلوچه دشکن، هالی دشکن، هالی فشکن) درست میکنند.

آلوچه، خولی ، ترش خولی ، هالی ، هلی ، خولی دشکن ، آلوچه فشکن ، آلوچه دشکن

همچنین در استان گیلان، با آلوچه نوعی لواشک یا ترشک بسیار خوشمزه درست میکنند.



خط جداکننده


• خواص
آلوچه :

آلوچه میوه ای خوشمزه که برای بسیاری از بیماری ها از قبیل شب کوری ، ضعف اعصاب ، کم خونی و یا درمان بیماری هایی همچون نقرس را تسکین میدهد. همچینین این میوه برای دفع کرم معده نیز بسیار خوب است.

1. گوجه سبز باعث تعادل اسید معده می شود.
2. در آلوچه املاحی چون آهن، كلسیم، فسفر، منیزیم، پتاسیم، سدیم و منگنز می باشد.
3. یكی از خاصیتهای آلوچه نرم كنندگی است که موجب رفع یبوست می شود.
4. برای درمان بیماری ضعف اعصاب و درمان بیماری كم خونی از آش آلوچه استفاده كنید. طرز تهیه آن درشماره 10 نوشته شده است.
5. برای درمان بیماری نقرس آلوچه را مانند آلو بمكند. آلوچه مدر است و اعمال كلیه را تنظیم می كند.
6. گوجه سبز تازه سرشار از ویتامین C است که نقش آنتی اکسیدان دارد.
7. برای دفع كرم معده 25 تا 30 گرم، برگ درخت آلوچه در 500 سی سی، آب جوشانده و سپس میل شود.
8. مغز هسته آلوچه نیز خاصیت دفع کرم معده را داشته اما با احتیاط مصرف شود چون سمی است.
9. این میوه اثرات قابل توجهی در جلوگیری از بیماری هایی مانند سرطان، چربی خون بالا و پیری سلولی دارد و در مقابله با میکروب ها و عفونت ها موثر است.
10. مصرف آلوچه در طولانی مدت در کاهش قند خون و بهبود پروفایل لیپیدها در رات های دیابتی موثر است در حالیکه روی قند خون رات های سالم بی تاثیر است.


• مضرات
آلوچه :

1. بالا بودن میزان اسید در گوجه سبز باعث ایجاد معده‌ درد، سوزش معده یا حتی ریفلاکس در افراد مبتلا به ناراحتی های معده خواهد شد.
2. مصرف زیاد گوجه سبز باعث نفخ معده می شود.
3. ترش و اسیدی بودن گوجه سبز باعث ساییده شدن موقتی مینای دندان و احساس درد خاصی در دندان‌ ها می‌شود.


نکته ها و گفته ها :

- هرگز این میوه نشسته ، میل نکنید چون موجب بیماری های عفونی گوارشی مانند حصبه و مسمومیت های غذایی خواهید شد.
- گوجه سبز طبع سردی دارد و سعی کنید آن را با گلپر مصرف کنید.
-
هرگز نباید هسته گوجه سبز نرسیده، را بخورید چون دارای ترکیب های سمی خطرناک است.





ادامه مطلب


نوع مطلب : سوغات استان گیلان، محصولات و صنایع دستی، 
برچسب ها : آلوچه، خولی، ترش خولی، هالی، گوجه سبز، خولی دشکن، آلوچه فشکن،
لینک های مرتبط :
پنجشنبه 11 تیر 1394

المان «مادر» - رشت

نام المان نام المان : مادر
مکان
محل نصب : رشت - میدان مادر

المان « مادر » در راستای برزگداشت نقش مادر در رشت طراحی و نصب شد.




المان مادر، المان رشت، المان های رشت، المان های شهر رشت، مجسمه، تندیس

المان مادر، المان رشت، المان های رشت، المان های شهر رشت، مجسمه، تندیس

المان مادر، المان رشت، المان های رشت، المان های شهر رشت، مجسمه، تندیس








نوع مطلب : المان های استان گیلان، 
برچسب ها : المان مادر، المان رشت، المان های رشت، المان های شهر رشت، مجسمه، تندیس، میدان مادر،
لینک های مرتبط :
چهارشنبه 10 تیر 1394

نام محلی : رب انار
نام فارسی : رب انار

رب انار ، انار ترش ، طرز تهیه رب انار ، خواص رب انار ، خواص دارویی رب انار ، فواید رب انار ، خاصیت رب انار ، رب انار در طب سنتی ، فواید درمانی رب انار ، مضرات رب انار ، فوائد رب انار ، طب سنتی ، خواص رب انار ، خواص رب انار جات

وقتی صحبت از رب انار به میان می ‌آید، اشاره به همان خواص انار مطرح می ‌شود.

در کل، انار سرشار از ترکیباتی به نام " پلی‌ فنول‌ " ها است که باعث پایین آمدن کلسترول بد خون یعنی LDL شده و اجازه نمی ‌دهد صفحات چربی در عروق تولید شوند. این میوه بهشتی دارای دو نوع ترش و شیرین می باشد که برای تهیه رب انار بایستی از انار ترش استفاده نمود.

در باغات استان گیلان، انار ترش به وفور یافت می شود و همچنین نوع جنگلی آن نیز در جنگل ها و ییلاق های استان گیلان به طور خودرو رشد و نمو میکنید.

رب انار ، انار ترش ، طرز تهیه رب انار ، خواص رب انار ، خواص دارویی رب انار ، فواید رب انار ، خاصیت رب انار ، رب انار در طب سنتی ، فواید درمانی رب انار ، مضرات رب انار ، فوائد رب انار ، طب سنتی ، خواص رب انار ، خواص رب انار جات



خط جداکننده

طرز تهیه رب انار


• مواد لازم :

    انار .......... 8 کیلوگرم
    آب .......... 3 لیوان
    نمک در صورت تمایل .......... 1 قاشق غذاخوری
   
    صافی پارچه ای یا سیمی خانه ریز
    گوشتکوب
    چرخ گوشت


• طرز تهیه رب انار به روش اول :

انار را دانه کنید، سعی کنید پوست داخلی و غلاف سفید رنگ داخل انار، با دانه ها مخلوط نباشد البته اگر در حجم بالا رب گیری می کنید و تهیه دانه انار خالص مشکل است، اگر کمی از غلاف های سفید با دانه ها مخلوط شد ایرادی ندارد.

در قابلمه بزرگی، دانه های انار همراه آب را روی حرارت بگذارید. زیر شعله را بلند کنید تا آب بجوشد، سپس شعله را کم کنید و هر چند دقیقه انار را هم بزنید و با فشار ملاقه یا کفگیر به دانه ها سعی کنید آب دانه ها کاملا گرفته شود. هر از گاهی در حین جوشیدن، با گوشتکوب دانه ها را در قابلمه بفشارید تا آب از دانه خارج شود.

این کار را ادامه دهید تا زمانی که حداکثر آب دانه ها گرفته شود.

سپس محتویات قابلمه را از صافی رد کنید تا آب از دانه ها جدا شود. دانه ها در این مرحله سفید رنگ هستند و نشانه این است که آب آن ها تا حد ممکن گرفته شده است ولی برای آب گیری کامل، دانه های داخل صافی (تفاله ها) را مجددا در قابلمه جداگانه ای بریزید و با مقداری آب بگذارید بجوشد تا رب انار درجه 2 حاصل شود!

آب انار خالص را در قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید تا غلیظ شود. بایستی هر چند لحظه هم بزنید تا رب شما ته نگیرد چون در این مرحله آب سریعاً تبخیر می شود.

دقت داشته باشید رب انار مانند رب گوجه فرنگی زمان زیادی برای جوشیدن و غلیظ شدن نمی برد، بنابراین بایستی مراقب باشید تا رب ته نگیرد و گرنه هم رنگ و هم طعم رب خراب می شود.

در اواخر غلیظ شدن رب، نمک را اضافه کنید تا فساد و کپک زدگی رب را به تعویق بیندازد. رب انار درجه 1 آماده است.

غلظت رب انار بسیار مهم است چون اگر خیلی سفت شود زمانی که در یخچال می گذارید سفت تر شده و در بعضی موارد قاشق به سختی داخل رب می رود، وقتی به عنوان چاشنی یا سس از آن استفاده می شود خیلی دیر در آب حل می شود و در نتیجه استفاده از آن مشکل است که این غلظت مناسب نمی باشد. برخی برای کسب درآمد بیشتر، رب را آن قدر شل بر می دارند که حتی با نگهداری رب در یخچال نیز کپک می زند، که این غلظت نیز مناسب نیست. بلکه باید نه شل و نه سفت باشد بنابراین غلظت مناسب رب انار، نیاز به کسب تجربه بیشتری دارد.


رب انار ، انار ترش ، طرز تهیه رب انار ، خواص رب انار ، خواص دارویی رب انار ، فواید رب انار ، خاصیت رب انار ، رب انار در طب سنتی ، فواید درمانی رب انار ، مضرات رب انار ، فوائد رب انار ، طب سنتی ، خواص رب انار ، خواص رب انار جات


• طرز تهیه رب انار به روش دوم :

انار را دانه کنید و در چرخ گوشت بریزید و آب انار را بگیرید. البته برخی از آبمیوه گیری های خانگی و یا چرخ گوشت های صنعتی نیز همین کار را انجام می دهند. در این روش دیگر آبی داخل دانه ها باقی نمی ماند و می توانید تفاله ها را دور بریزید.

این روش به علت اینکه برای آب گیری دانه ها از چرخ گوشت استفاده می شود راحت تر است و در ضمن زمان کمتری صرف می شود.

مستقیماً آب خارج شده از چرخ گوشت را داخل قابلمه ریخته و بگذارید غلیظ شود. غلظت مناسب همان غلظتی است که قاشق به راحتی در رب حرکت کند و در ضمن دیرتر فاسد شود.


◘ نکاتی در مورد تهیه رب انار

- در صورتی که انار آبدار باشد به ازای هر 8 کیلوگرم انار، 1 کیلوگرم رب انار حاصل می شود.
- هر چه رب غلیظ تر شود دیرتر خراب و فاسد می شود و رنگ آن نیز تیره تر می گردد البته مراقب باشید که ته نگیرد وگرنه زحمت و هزینه شما به هدر می رود!
- معمولا برای به صرفه بودن رب از انارهای شکسته و کوچک استفاده می کنند که ظاهر خوبی ندارد و قیمت آن ارزان تر است. این مسأله از کیفیت رب کم نمی کند و آن چه مهم است اینکه انار آبدار و قرمز رنگ باشد بنابراین دانه انار نباید کهنه، فاسد و خراب، سفید یا قهوه ای رنگ و خشک باشد.
- بهترین رنگ رب انار قهوه ای کمرنگ تا قهوه ای پر رنگ و قرمز تیره است و اگر رنگ رب به سیاهی زد یا نشانه این است که رب سوخته است و یا اینکه مواد دیگری مثل آلوچه به آن اضافه کرده اند.
- رب انار را داخل ظروف شیشه ای ریخته و در یخچال نگهداری کنید. برای هر بار مصرف از قاشق خشک و تمیز استفاده کنید و بعد از هر بار مصرف درب شیشه یا ظرف را محکم ببندید تا رب کپک نزند.
- سعی کنید رب انار را در یخچال نگهداری کنید و در صورتی که در بیرون از یخچال باشد بایستی نمک بیشتری اضافه کنید تا از فساد و کپک زدگی رب جلوگیری شود.
- در برخی رب انارهای بازاری برای به صرفه بودن رب در کنار انار از آلو یا آلوچه نیز استفاده می کنند که هم طعم رب را ترش تر می کند و هم شکل بافت رب انار را تغییر می دهد در این مواقع شما دانه های ریز سیاه رنگی را در رب مشاهده می کنید که همان تفاله پوست آلوچه است.
- رب انار برای خورشت فسنجان، خوراک مرغ، مرغ سوخاری، اکبرجوجه، ماکارانی و بسیاری از غذاهای دیگر چاشنی و سس لذیذی است.


نوش جان، رب انار شما آماده است.






ادامه مطلب


نوع مطلب : چاشنی و ترشیجات گیلان، سوغات استان گیلان، 
برچسب ها : رب انار، انار ترش، طرز تهیه رب انار، خواص رب انار، فواید رب انار، خاصیت رب انار، فواید درمانی رب انار،
لینک های مرتبط :
 
15_ منبت کاری (منبت چوب)

منبت کاری چوب نام یکی از صنایع دستی ایران می باشد که ریشه کلمه منبت از کلمهٔ نبات گرفته شده و به معنی رویانیده می‌باشد. و در اصطلاح به نقش برجسته و کنده کاری روی چوب گفته می شود و به این دلیل بوده است که برجستگی گل و گیاه بر روی چوب، سنگ، و مانند روئیدن گیاه بر روی آن بوده است. هنر منبت که در آن حکاکی و کنده کاری روی چوب می باشد قدیمی ترین اثر منبت یک لنگه در چوبی متعلق به مسجد جامع عتیق شیراز است.

منبت کاری - منبت چوب - منبت - منبت کاری در گیلان - منبت چوب در گیلان - منبت چوب گیلان - منبت کاری گیلان

نقوش مورد استفاده در این هنر اغلب شامل اسلیمی و خطایی و نقوش حیوانی و انسانی است.

وسایل منبت کاری شامل انواع مغار، چوب ساب و سوهان، چکش، گیره دستی (پیچ دستی)، گیره رومیزی (گیره کله)، میز کار، روغندان، قلمو و ظرف نفت، چنگال، ظرف روغن می باشد.

منبت کاری - منبت چوب - منبت - منبت کاری در گیلان - منبت چوب در گیلان - منبت چوب گیلان - منبت کاری گیلان

از منبت در تزئین درب ها ، رحل قرآن، میز، تابلو ها و نیز مجسمه های چوبی استفاده می‌شود،  این هنر به صورت پراکنده در سطح استان گیلان انجام میشود.




ادامه مطلب


نوع مطلب : محصولات و صنایع دستی، 
برچسب ها : منبت کاری در گیلان، منبت چوب در گیلان، منبت چوب گیلان، منبت کاری گیلان، منبت کاری، منبت چوب، منبت،
لینک های مرتبط :

طرز تهیه خالو آبه ( خولی آبه )


خالو آبه یا همان خولی آبه غذای محلی مردم گیلان است.


خالو آبه، خولی آبه، خولی آبی، خالو آبی، خولی خورش، غذای گیلانی، غذای محلی، غذای شمالی


مواد لازم:

گوجه سبز ( آلوچه ) ............... یک کیلو گرم

آرد برنج
............... یک سوم پیمانه

نعناع و گشنیز
ساطوری ............... 200 گرم

تخم مرغ
............... 2 عدد

نمک و فلفل
............... به میزان لازم




طرز تهیه :

گوجه سبز ها را با دو تا سه لیوان آب با حرارت ملایم 30 تا 45 دقیقه بجوشانید تا له شوند سپس هسته و پوست گوجه ها را جدا کنید.

آرد برنج را در دو لیوان آب حل کرده و به گوجه سبز اضافه کنید و روی شعله ی ملایم بجوشانید تا بوی خامی آرد برود.

سبزی را نیز اضافه کرده و 30 دقیقه روی شعله ی ملایم آن را بپزید و مرتی هم بزنید تا ته نگیرد. نمک و فلفل را اضافه کنید.

تخم مرغ ها را به همراه دو قاشق سوپخوری آب هم بزنید تا یکدست شوند. سپس به شکل نواری به غذا اضافه کنید تا ببندد.

پس از اینکه تخم مرغ ها بست غذا آماده است و میتوانید آن را همراه با نان یا کته میل کنید.


این غذا هم گرم و هم سرد سرو میشود.







نوع مطلب : غذاهای محلی گیلان، 
برچسب ها : خالو آبه، خولی آبه، خولی آبی، خالو آبی، خولی خورش، غذای گیلانی، غذای محلی،
لینک های مرتبط :





صفحات جانبی
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :

  • آخرین بازدید :

  • آخرین بروز رسانی :

سایر امکانات



Online User
 
 
بالای صفحه
 
ساخت وبلاگ در میهن بلاگ

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | ساخت وبلاگ صوتی صدالاگ | سوال و جواب و پاسخ | رسانه فروردین، تبلیغات اینترنتی، رپرتاژ، بنر، سئو | Buy Website Traffic