گیلان من
معرفی شهرستان ، شهر و روستا های استان گیلان - اماکن مذهبی ، تفریحی استان گیلان - جاذبه های توریستی و گردشگری - نقشه ها
درباره وبلاگ


سلام من یک گیلانی هستم و علاقه دارم شما را با استان سرسبز گیلان آشنا کنم.
امیدوارم لحظات خوبی در این وبلاگ سپری کنید.

روزگار ما، وفا با ما نداشت
طاقت خوشبختی دل ما را نداشت
پیش پای ما سنگی گذاشت
بی خبر از مرگ ما پروا نداشت
آخر این غصه هجران بود و بس
حسرت رنج و فراوان بود و پس ...

آدرس وبلاگ گیلان من :
www.My-Gilan.Mihanblog.com

ایمیل :
Yek_Gilani_206@Gmail.com

مالک وبلاگ : مدیر وبلاگ
نظرسنجی
آیا از این وبلاگ راضی هستید ؟




تبلیغات
تبلیغات ثابت
مدیر وبلاگ
شنبه 1 تیر 1395






نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
اطلاعیه جدید
مدیر وبلاگ
یکشنبه 20 اردیبهشت 1397


بازدید کننده گرامی ، متاسفانه باز هم شاهد توقف کاری آپلود سنتر عکس گیگ در تاریخ 10 / 2 / 1397 شده ایم. متاسفانه تمام عکس های آپلود شده در فضای اینترنت از دسترس مدیر وبلاگ خارج شده و ظاهر وبلاگ از ظاهر شکیل و بازدید پسند خود خارج شده است.

و بنده بطور کامل ، از این به بعد تمامی تصاویر و فایل های موجود در وبلاگ را به آپلود سنتر جدید که همان آپلود سنتر صنعتگری می باشد را منتقل خواهم کرد ، و پیشاپیش از پیشگاه شما بخاطر این وضع ناخواسته و بوجود آمده عذرخواهی می نمایم.

لطفا تا زمان آپلود مجدد تصاویر شکیبا باشید



==============================



متاسفانه در 17 مهر 1395متوجه شدیم آپلود سنتر عکس گیگ دوباره از کار افتاده و عکس های آپلود شده ما را در فضای اینترنت به نمایش در نمی آورد. به ناچار تصاویر را از این آپلود سنتر عالی به آپلود سنترimg7 منتقل میکنم. لطفا تا زمان آپلود مجدد تصاویر شکیبا باشید.


در اولین فرصت تمامی عکس های این وبلاگ به آپلود سنتر دیگری انتقال می یابد.



:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
جمعه 20 شهریور 1394

نام محلی : خوج ، خج
نام فارسی : گلابی اروپایی ، گلابی وحشی ، گلابی جنگلی ، گلابی آسیایی
نام انگلیسی : Common Pear ، European Pear
نام علمی : Pyrus Communis

خوج ، خج ، اربه خوج، اربا خج،سنگ خوج، سنگ اربا ، گلابی اروپایی ، گلابی وحشی ، گلابی جنگلی ، گلابی آسیایی


گلابی وحشی که به لهجه تالشی خج و به زبان گیلکی خوج یا سنگ خوج معروف اند. و دارای نام علمی Pyrus Communis و از خانواده گل سرخیان و از زیر خانواده مالیده می باشد میوه خوج در بسیاری از باغات و جنگل های گیلان رشد و نمو میکند. میوه خج سرشار از ویتامین های گوناگون می باشد. خوج دارای میوه های سخت (سفت تر از گلابی معمولی)، آبدار و با دانه های ریز بوده و دارای طعمی متمایل به ترشی و شیرینی می باشد. رنگ میوه خج سبز و قهوه ای سوخته می باشد. این میوه آبدار، مخروطی شکل که دارای طعمی خوش و بدون بو است. گاهی بلندی درخت خوج به 25 تا 30 متر هم میرسد.

حدود 30 گونه خوج در جنگل های گیلان وجود دارد. در زمانهای قدیم اغلب درخت خج را در قبرستان ها، مساجد، زیارتگاه ها و بقعه ها می کاشتند و یا بصورت خودرو و یا پیوندی (خوج با میوه ای دیگر پیوند داده میشد) در صحن این مکان ها رشد و نمو می نمود. تا زائران این اماکن و مردم اهالی آن منطقه از میوه آن استفاده میکردند. امروزه بعضی از کشاورزان روستایی میوه خوج را برای فروش به بازار ارائه می کنند.

خوج یک میوه ی گیلانی و جنگلی است که دارای دو طعم ترش و شیرین می باشد. درخت خوج جز گیاهان دارویی بوده و از تمام قسمت های خوج مانند برگ های جوان،‌ پوست و ساقه میوه آن، استفاده طبی بعمل می آید.


خوج ، خج ، اربه خوج، اربا خج،سنگ خوج، سنگ اربا ، گلابی اروپایی ، گلابی وحشی ، گلابی جنگلی ، گلابی آسیایی


• انواع خوج :

حدود 30 گونه خوج در مناطق مختلف گیلان رشد و نمو میکند که این گونه ها بطور کلی بصورت 4 شکل ظاهری بوده و فقط از نظر رنگ، طعم و اندازه با هم تفاوت دارند.

انواع خوج ، خوج ، خج ، اربه خوج، اربا خج،سنگ خوج، سنگ اربا ، گلابی اروپایی ، گلابی وحشی ، گلابی جنگلی ، گلابی آسیایی

نوع گلابی اروپایی (گلابی وحشی) (European pear) یکی از گونه های گلابی است که بیشتر در مرکز و شرق اروپا و جنوب غربی آسیا کشت می‌شود و رشد آن در آمریکا و استرالیا نیز توسعه یافته‌ است. گلابی اروپایی در شمال ایران نیز می‌روید.

نوع دیگری از خوج وجود دارد که به گلابی آسیایی (Asian pear) معروف است که شکل آن‌ها شبیه سیب است. در منابع آلمانی منشاء این گلابی را در کوههای البرز ذکر کرده اند. انواع مختلف گونه وحشی آن در جنگل های گیلان وجود دارد.

نوع دیگر خوج، خوج آبدار (آو دار خوج) می باشد که جز بهترین نوع خوج می باشد و ظاهری شبیه به گلابی دارد و اغلب باغات استان گیلان دارای این نوع خوج خوشمزه و آبدار می باشد. 

برخی از انواع خوج ها در حد و اندازه های زالزالک هستند و رنگ قهوه ای دارند.
این نوعی گلابی وحشی در جنگل های گیلان وجود دارد که به لهجه گیلکی به اربه خوج (اربا خج) یا سنگ خوج (سنگ اربا)  معروف است و این خوج کوچک و ریز بوده و میوه ای سخت با طعم ترش و شیرین است که از آن مربایی تهیه می کنند که خوردن آن با خامه و سرشیر خالی از لطف نیست.


خط جداکننده

• خواص خوج
1. خوج موجب تنظیم فشار خون و ضربان قلب می شود.
2. خوج موجب سالم نگه داشتن کبد و کلیه ها می شود.
3. خوج موجب ضد عفونی شدن مجاری ادراری می شود.
4. جوشانده برگ خوج موجب شل کردن گرفتگی عضلانی می شود.

• مضرات خوج
1. از خوردن پوست خوج خودداری کنید چون هضم پوست خوج کمی مشکل بوده و از این رو کسانی که دارای معده ضعیفی هستند، پوست آن را هرگز نخورند و یا اینکه خوج را بصورت کمپوت مصرف نمایند.
2. از خوردن دانه خوج خودداری نمایید چون دانه خج به دلیل سلولز بودن در دستگاه گوارش هضم نمی شود.
3. حتما خوج  کاملاً رسیده را مصرف کنید تا خواص آن بیشتر و هضم آن راحت تر باشد.
4. هیچگاه پس از خوردن خوج، آب سرد ننوشید چون موجب نفخ در افراد می شود.





ادامه مطلب


نوع مطلب : محصولات و صنایع دستی، 
برچسب ها : خوج، خج، گلابی اروپایی، گلابی وحشی، گلابی جنگلی، گلابی آسیایی، خوج در گیلان،
لینک های مرتبط : طرز تهیه آب خوج،
سه شنبه 10 شهریور 1394

نام محلی : آب خوج ، آب خج ، آو خوج ، آب وکوده خوج
نام فارسی : گلابی اروپایی آب انداخته
 
آب خوج ، آب خج ، آو خوج ، آب وکوده خوج ، طرز تهیه آب خوج ، خواص خوج ، فواید خوج، خواص گلابی وحشی ، خواص گلابی اروپایی ، خواص گلابی جنگلی


خوج یا گلابی اروپایی میوه ای آبدار، سخت (سفت تر از گلابی معمولی) و با طعم متمایل به ترشی و شیرینی است. درخت خوج دارای برگ های دایره ای شکل با گل های سفید رنگ است که میوه آن در پاییز بدست می آید.
خوج میوه پاییزی است كه از اواخر شهریور قابل خوردن می باشد.

خوج یا گلابی اروپایی (گلابی وحشی) یکی از گونه های گلابی است که بیشتر در مرکز و شرق اروپا و جنوب غربی آسیا کشت می‌شود و رشد آن در آمریکا و استرالیا نیز توسعه یافته‌ است. گلابی اروپایی در شمال ایران نیز می‌روید که در زبان گیلکی به آن خوج می‌گویند.

نوع دیگری از خوج وجود دارد که به گلابی آسیایی معروف است که شکل آن‌ها شبیه سیب است. در منابع آلمانی منشاء این گلابی را در کوههای البرز ذکر کرده اند. انواع مختلف گونه وحشی آن در جنگلهای گیلان وجود دارد.

برخی از انواع خوج ها در حد و اندازه های زالزالک هستند و رنگ قهوه ای دارند.

نوعی گلابی وحشی در جنگل های گیلان وجود دارد که به لهجه گیلکی به اربه خوج (اربا خج) یا سنگ خوج (سنگ اربا)  معروف است و میوه ای سخت با طعم ترش و شیرین است که از آن مربایی تهیه می کنند که خوردن آن با خامه و سرشیر خالی از لطف نیست.

آب خوج ، آب خج ، آو خوج ، آب وکوده خوج ، طرز تهیه آب خوج ، خواص خوج ، فواید خوج، خواص گلابی وحشی ، خواص گلابی اروپایی ، خواص گلابی جنگلی


خط جداکننده

طرز تهیه آب خوج

خوج میوه پاییزی شمال است که برای نگه داشتن آن، ابتدا خوج را خوب می شویند، سپس خوج را در ظرفی شیشه ای ریخته و سپس آن را پر از آب میکنند و بعد مقداری نمک در آن میریزند و در نهایت درب ظرف را محکم می بندند. بعد از یکماه قابل خوردن است که به آب وکوده خوج معروف است.



خط جداکننده

• خواص خوج

1. خوج موجب تنظیم فشار خون و ضربان قلب می شود.
2. خوج موجب سالم نگه داشتن کبد و کلیه ها می شود.
3. خوج موجب ضد عفونی شدن مجاری ادراری می شود.
4. جوشانده برگ خوج موجب شل کردن گرفتگی عضلانی می شود.


• مضرات خوج

1. از خوردن پوست خوج خودداری کنید چون
هضم پوست خوج کمی مشکل بوده و از این رو کسانی که دارای معده ضعیفی هستند، پوست آن را هرگز نخورند و یا اینکه خوج را بصورت کمپوست مصرف نمایند.
2. از خوردن دانه خوج خودداری نمایید چون دانه خج به دلیل سلولز بودن در دستگاه گوارش هضم نمی شود.
3. حتما
خوج  کاملاً رسیده را مصرف کنید تا خواص آن بیشتر و هضم آن راحت تر باشد.
4. هیچگاه
پس از خوردن خوج، آب سرد ننوشید چون موجب نفخ در افراد می شود.





ادامه مطلب


نوع مطلب : نوشیدنی، مربا و تنقلات گیلان، سوغات استان گیلان، 
برچسب ها : آب خوج، آب خج، آو خوج، آب وکوده خوج، طرز تهیه آب خوج، خواص خوج، فواید خوج،
لینک های مرتبط : خوج چیست ؟، خواص و مضرات خوج،

بازار رشت در سال ۱۲۸۰ خورشیدی (دوره قاجار)


بازار رشت در سال ۱۲۸۰ خورشیدی، دوره قاجار،بازار رشت در قدیم،رشت قدیم، رشت در قدیم، گیلان من






نوع مطلب : عکس قدیمی، 
برچسب ها : بازار رشت در سال ۱۲۸۰ خورشیدی، دوره قاجار، بازار رشت در قدیم، رشت قدیم، رشت در قدیم، گیلان من، رشت در سال،
لینک های مرتبط :
پنجشنبه 5 شهریور 1394

17_ شال بافی

شال نوعی پارچه زمخت و تک رنگ است که از پشم گوسفندان در دستگاه شال بافی بافته می شود. شال بافی از هنرهای اصیل و سنتی تالشی ها و ییلاق نشینان گیلان بوده است. بهترین نوع شال در دهی به نام کوبولان بافته می شود که حتی قابل رقابت با پالتوهای خارجی است اما متأسفانه این هنر امروز در این منطقه رو به زوال است.

شال بافی - شال - شال بافی در گیلان - شال بافی گیلان - دستگاه شال بافی - هنر شال بافی

دستگاه شال بافی در منطقه کلور دو وردی است. دستگاه به صورت افقی و روبه‌روی بافنده روی زمین قرار می‌گیرد. و این دستگاه شبیه دستگاه جاجیم بافی است، به این صورت که دو پایه چوبی به فاصله یک متر از یکدیگر در زمین محکم می‌شود. دو سر این پایه های چوبی به صورت U ساخته شده تا وردنه که شال بعد از بافته شدن به دور آن می‌پیچد، روی آن قرار میگیرد.

در روستای جیرده ی شفت و خصوصاً در شهرستان تالش، شال بافی رایج است.

شال بافی - شال - شال بافی در گیلان - شال بافی گیلان - دستگاه شال بافی - هنر شال بافی



برای دیدن بقیه مطالب روی ادامه مطلب کلیک نمایید.




ادامه مطلب


نوع مطلب : محصولات و صنایع دستی، 
برچسب ها : شال بافی، شال، شال بافی در گیلان، شال بافی گیلان، دستگاه شال بافی، هنر شال بافی، شال بافی شهرستان تالش،
لینک های مرتبط :
یکشنبه 1 شهریور 1394

طرز تهیه موتن جن

خورشت موتن جن از غذاهای سنتی گیلان است.


موتن جن، موتون جن، متون جن، موتنحن، موتونجن، متن جن، غذای گیلانی، غذای محلی

مواد لازم :

    گردو .........................  200 گرم
    سینه مرغ .........................  یک عدد
    قیسی .........................  12 عدد
    کشمش ......................... 150 گرم
    رب انار .........................  دو قاشق غذاخوری
    رب گوجه فرنگی .........................  سه قاشق غذاخوری
    گلپر .........................  به میزان لازم
    نمک، فلفل و زردچوبه .........................  به میزان لازم
    پیاز داغ .........................  سه قاشق غذاخوری


طرز تهیه :

ابتدا گردو را ساییده تا کاملا نرم و یک دست شود. سپس به همراه رب انار نمک، فلفل و زردچوبه در قابلمه ریخته و با مرغ و یک استکان آب تفت می‌دهیم تا گردو به روغن بیفتد. بعد از 15 دقیقه، دو لیوان آب سرد داخل قابلمه می‌ریزیم و با حرارت ملایم می‌گذاریم تا بجوشد. بعد از یک ساعت، تکه‌های مرغ را از قابلمه خارج کرده، پیازداغ، رب گوجه‌فرنگی قیسی و کشمش را به همراه دو لیوان آب سرد درون قابلمه می‌ریزیم. زمانی که گردو کمی سفت شد، مرغ و گلپر را مجددا به خورش می‌افزاییم. پس از 10 دقیقه خورش را از روی حرارت بر میداریم. این خورش در کاسه های یک نفره سرو می‌شود.


موتن جن، موتون جن، متون جن، موتنحن، موتونجن، متن جن، غذای گیلانی، غذای محلی








نوع مطلب : غذاهای محلی گیلان، 
برچسب ها : متون جن، موتن جن، موتون جن، متنجن، موتنجن، غذای محلی، غذای گیلانی،
لینک های مرتبط :





صفحات جانبی
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :

  • آخرین بازدید :

  • آخرین بروز رسانی :

سایر امکانات



Online User
 
 
بالای صفحه
 
ساخت وبلاگ در میهن بلاگ

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | اخبار کامپیوتر، فناوری اطلاعات و سلامتی مجله علم و فن | ساخت وبلاگ صوتی صدالاگ | سوال و جواب و پاسخ | رسانه فروردین، تبلیغات اینترنتی، رپرتاژ، بنر، سئو