گیلان من
معرفی شهرستان ، شهر و روستا های استان گیلان - اماکن مذهبی ، تفریحی استان گیلان - جاذبه های توریستی و گردشگری - نقشه ها
درباره وبلاگ


سلام من یک گیلانی هستم و علاقه دارم شما را با استان سرسبز گیلان آشنا کنم.
امیدوارم لحظات خوبی در این وبلاگ سپری کنید.

روزگار ما، وفا با ما نداشت
طاقت خوشبختی دل ما را نداشت
پیش پای ما سنگی گذاشت
بی خبر از مرگ ما پروا نداشت
آخر این غصه هجران بود و بس
حسرت رنج و فراوان بود و پس ...

آدرس وبلاگ گیلان من :
www.My-Gilan.Mihanblog.com

ایمیل :
Yek_Gilani_206@Gmail.com

مالک وبلاگ : مدیر وبلاگ
نظرسنجی
آیا از این وبلاگ راضی هستید ؟




تبلیغات
تبلیغات ثابت
مدیر وبلاگ
شنبه 1 تیر 1395






نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
اطلاعیه جدید
مدیر وبلاگ
یکشنبه 20 اردیبهشت 1397


بازدید کننده گرامی ، متاسفانه باز هم شاهد توقف کاری آپلود سنتر عکس گیگ در تاریخ 10 / 2 / 1397 شده ایم. متاسفانه تمام عکس های آپلود شده در فضای اینترنت از دسترس مدیر وبلاگ خارج شده و ظاهر وبلاگ از ظاهر شکیل و بازدید پسند خود خارج شده است.

و بنده بطور کامل ، از این به بعد تمامی تصاویر و فایل های موجود در وبلاگ را به آپلود سنتر جدید که همان آپلود سنتر صنعتگری می باشد را منتقل خواهم کرد ، و پیشاپیش از پیشگاه شما بخاطر این وضع ناخواسته و بوجود آمده عذرخواهی می نمایم.

لطفا تا زمان آپلود مجدد تصاویر شکیبا باشید



==============================



متاسفانه در 17 مهر 1395متوجه شدیم آپلود سنتر عکس گیگ دوباره از کار افتاده و عکس های آپلود شده ما را در فضای اینترنت به نمایش در نمی آورد. به ناچار تصاویر را از این آپلود سنتر عالی به آپلود سنترimg7 منتقل میکنم. لطفا تا زمان آپلود مجدد تصاویر شکیبا باشید.


در اولین فرصت تمامی عکس های این وبلاگ به آپلود سنتر دیگری انتقال می یابد.



:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
دوشنبه 20 مهر 1394

نام محلی : ترش انار ، تورش انار
نام فارسی : انار ترش

انار ترش ، تورش انار ، انار ترش ، خواص انار ، مضرات انار ، انار ترش در گیلان ، انار جنگلی

یکی از میوه های جنگلی که بخصوص در ارتفاعات پرشکوه در اواخر فصل تابستان و اوایل فصل پاییز خودنمایی می کند، انار است که بیشتر طعم ترش دارد و از آن برای پختن رب انار استفاده می کنند. انار ترش نیز در استان گیلان و بخصوص جنگل هایش به وفور یافت می شود.

انار ترش طبع  سرد و خشک دارد و انار شیرین تا حدودی معتدل می باشد.

از انار ترش در مواردی نظیر سکسکه، قند خون، تب صفراوی و غیره استفاده میشود.


انار ترش ، تورش انار ، انار ترش ، خواص انار ، مضرات انار ، انار ترش در گیلان ، انار جنگلی


خط جداکننده

• خواص انار

1. آب انار چربی های اضافه را آب می کند.
2. آب انار برای پیشگیری از سرطان مفید است، سلامت قلب را بهبود می بخشد و حتی می تواند توان جنسی را تقویت کند.
3. متخصصان تغذیه تاکید کرده اند که آب انار همچنین می تواند چربی های اطراف معده و شکم را در زنان و مردان چاق کاهش دهد.
5. این متخصصان در یک آزمایش یک ماهه ثابت کردند، میزان تشکیل سلول های چربی در اطراف شکم در افرادی که آب انار مصرف می کنند، کاهش می یابد. کسانی که آب انار می نوشند، فشار خونشان پایین می آید و بنابراین خطر بروز حملات قلبی و سکته مغزی و بیماری کلیوی در این اشخاص نیز به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند.

پزشکان معتقدند که آب انار می تواند مقدار اسید چرب موجود در خون موسوم به اسید چرب را کاهش دهد. آزمایشات قبلی که روی انسان و حیوانات انجام گرفته، نشان داده است که مقدار زیادی  از این اسید چرب، ذخیره چربی را در اطراف شکم افزایش می دهد و در نتیجه سبب تشدید احتمال ابتلا به بیماری قلبی و دیابت نوع دوم می شود.


 
سفارش بزرگان به خوردن انار :

پیامبر خدا (ص): انار مهتر همه میوه هاست و هر کس یک انار بخورد، چهل پگاه شیطان خویش را به خشم می آورد.

امام صادق (ع): میوه صد وبیست گونه است و مهتر همه آنها انار است.

پیامبر خدا (ص): هر کس اناری را کامل بخورد، خداوند قلب او را چهل شب نورانی می دارد.

پیامبر خدا (ص): انار بخورید زیرا هیچ دانه ای از آن در معده جای نمی گیرد، مگر این که چهل روز قلب را نورانی می سازد و شیطان را برون می راند.

امام علی (ع): در هر دانه انار چون در معده جای می گیرد، حیاتی برای قلب و فروغی برای نفس است و شیطانی را که وسواس نام دارد، چهل شب بیمار می کند.

امام صادق (ع): چهار چیز، طبع را اعتدال می بخشد : انار سورانی، خرمای نارس پخته شده ، بنفشه و کاسنی.

امام صادق (ع): هر کس در هنگام خفتن یک انار بخورد، تا صبح جانش در امان است.

امام صادق (ع): بر شما باد انار ؛ چرا که هیچ گرسنه ای آن را نمی خورد، مگر این که وی را بسنده است و هیچ سیری آن را نمی خورد، مگر این که غذا را بروی گوارا می سازد.

امام صادق (ع): هر کس انار بخورد، انار شیطان وسوسه را از او دور می سازد.

امام صادق (ع): هر کس یک دانه از انار بخورد، آن یک دانه شیطان وسوسه را تا چهل روز زمینگیر می کند.

امام کاظم (ع):
هر کس روز جمعه یک انار بخورد. آن انار، دل او را تا چهل پگاه نورانی می دارد. اگر دو انار بخورد تا هشتاد روز و اگر سه انار بخورد تا صد و بیست روز و نیز وسوسه شیطان از او دور می شود و هرکس وسوسه شیطان از او دور شود، خداوند را نافرمانی نمی کند و هر کس خداوند را نافرمانی نکند، خدا او را به بهشت در می آورد.

امام کاظم (ع): از جمله چیزهایی که آدم به فرزندش سفارش کرد، این بود که به وی فرمود : " بر تو باد انار، اگر گرسنه شدی و آن را بخوردی، بسنده ات کند و اگر در حالی که سیر بودی آن را خوردی، غذا را بر تو گوارا سازد. "


• مضرات انار

خوردن انار برای مبتلایان به زخم معده و روده جایز نیست و برای افراد سرد مزاج زیان بخش می باشد و همچنین موجب کاهش جاذبه کبد میگردد. افراط در خوردن انار باعث یبوست، ناراحتی معده و زبر شدن گلو میشود و در ضمن افرادی که مبتلا به ناراحتی ریوی می باشند، در مصرف انار احتیاط کنن
د.




ادامه مطلب


نوع مطلب : سوغات استان گیلان، محصولات و صنایع دستی، 
برچسب ها : انار ترش، تورش انار، خواص انار، مضرات انار، انار ترش در گیلان، انار جنگلی، ترش انار،
لینک های مرتبط :

ششمین شهید

سردار شهید حسین همدانی
ولادت : 1333
شهادت : 16 / 7 / 1394
محل ولادت : همدان
محل شهادت : حلب سوریه
اصلیت : همدانی
رسته : سردار سرتیپ پاسدار


شهید حسین همدانی ، حسین همدانی ، مدافع حرم ، مدافعان حرم، مدافع حرم گیلان، مدافع حرم استان گیلان، مدافعان حرم استان گیلان


او در سال ۱۳۳۳ در همدان متولد شد. او فرمانده سابق لشکر ۱۶ قدس گیلان در زمان دفاع مقدس بود. وی از فرماندهان سپاه پاسداران و از مستشاران ارشد نظامی ایران در دفاع از حرم عقیله بنی هاشم حضرت زینب (س) در سوریه به شمار می رفت که پنجشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۴ وقتی که پاسی از شب گذشته بود در حومه شهر حلب به دست تروریست های داعش به شهادت رسید. پیکرش را در زادگاهش همدان به خاک سپردند. او اولین فرمانده لشکر ۱۶ قدس گیلان بود که فرماندهی این لشکر را در زمان جنگ تحمیلی به دست گرفت. سه جلد کتاب خاطرات از وی منتشر شده است که مهتاب خین از مهم ترین کتاب های تاریخ شفاهی دفاع مقدس به شمار می رود که به کوشش حسین بهزاد تولید شده است ولی متاسفانه هیچ کدام از این کتاب ها، خاطرات وی در زمان فرماندهی لشکر گیلان را در بر نمی گرفت.





ادامه مطلب


نوع مطلب : شهید مدافع حرم گیلان، 
برچسب ها : شهید حسین همدانی، حسین همدانی، مدافع حرم، مدافعان حرم، مدافع حرم گیلان، مدافع حرم استان گیلان، مدافعان حرم استان گیلان،
لینک های مرتبط :
جمعه 10 مهر 1394

نام محلی : ترش سیب ، تورش سیب
نام فارسی : سیب ترش
نام انگلیسی : Green Apple
نام علمی : Malus Domestica

سیب ترش ، ترش سیب ، سیب ترش جنگلی ، سیب پرورشی ، سیب سبز ، سیب ترش وحشی ، Malus Domestica ، Green Apple

سیب ترش یا ترش سیب (در زبان گیلکی) در اواخر فصل زمستان شکوفه می دهد و در اواسط فصل بهار قابل برداشت می باشد یا به اصطلاح رسیده است.
سیب ترش (Green Apple) از خانواده سیب ها بوده و از نوع Granny Smith می باشد. سیب ترش اگر نرسیده باشد دارای رنگ سبز تیره، اندازه ی کوچک و طعمی تلخ می باشد اما اگر رسیده باشد از طعمی ترش مزه یا دو مزه (مخلوط از ترش و شیرین) برخوردار است و رنگ سیب ترش رسیده سبز روشن می باشد، اندازه ی آن نیز مقداری از سیب معمولی کوچکتر می باشد.

این نوع سیب در اندازه ی وسیع در باغ های شهرکی به نام منصوریه از توابع بهبهان در استان خوزستان برداشت می شود و گاه دیده شده که در باغ های استان کهگلویه و بویر احمد نیز سیب ترش وجود دارد در نقاط دیگری از کشور نیز این میوه ی ناب و ترش مزه وجود دارد.

سیب ترش ، ترش سیب ، سیب ترش جنگلی ، سیب پرورشی ، سیب سبز ، سیب ترش وحشی ، Malus Domestica ، Green Apple

سیب ترش از مزه ای بسیار منحصر به فرد و چیزی بین ترش و شیرین البته متمایل به ترش برخورددار می باشد و خوراک افرادی هست که دوست دارند طعم های متفاوت و خوشمزه را بچشند. بعضی از افراد ترجیح می دهند سیب ترش را همراه با نمک بخورند.

از سیب ترش مربا، ترشی و گاه آب سیب ترش نیز گرفته می شود. از شکوفه ی آن نیز می توان مربای خوشمزه با عطر و طعمی متفاوت به دست آورد. سیب ترش دارای خواص درمانی بسیاری می باشد از جمله برای رفع حالت اسفراغ، هضم غذاهای سنگین، بعضی بیماری های عصبی و مسائل مربوط به دستگاه گوارش مفید می باشد. پژوهش‌های علمی نشان داده است که یک ربع ساعت پس از خوردن آهسته‌ی یک عدد سیب‌ترش حدود 90 درصد و بعد از یک ساعت تقریباً تمامی ذرات میکروبی موجود در دهان از بین می‌روند. این نکته نیز مهم است که تحقیقات نشان داده است که سیب ترش بر روی اعصاب و حافظه تاثیر منفی می‌گذارد، پس در خوردن سیب ترش زیاده روی نکنید.

درخت سیب در بیشتر باغ های سنتی، اصلاح شده و جنگل های گیلان رشد می کند. سیب دارای انواع گونه مختلف بوده که اندازه انواع وحشی آن کوچک و اندازه پرورش یافته آن درشت می‌باشد. در گیلان سیب دارای طعم ترش و شیرین وجود دارد. تا کنون در گیلان بیش از 7500 گونه سیب شناسایی شده است که جنگل های شمال کشور، محیط مناسبی برای رشد و نمو نوع وحشی آن می باشد. درخت سیب ترش به طور عمده به صورت وحشی در جنگل های تالش، لاهیجان و رودسر بصورت خودرو رشد میکند. اغلب سیب ترشی که در بازار های محلی عرضه میشود از باغ های سنتی و اصلاح شده می باشد.

سیب ترش ، ترش سیب ، سیب ترش جنگلی ، سیب سبز ، سیب ترش وحشی



خط جداکننده


• خواص سیب ترش

این میوه بهشتی و بسیار خوش طعم در فصل بهار آماده خوردن می شود. میوه ای سرد سیری است و دارای خواص بسیار می باشد.

1. سیب ترش قابض است و حالت استفراغ و دل بهم خوردگی را از بین می برد.
2. سیب ترش را بپزید درمان اسهال خونی است.
3. آب سیب ترش مخلوط با انار برای تقویت معده و درمان اسهال و دل بهم خوردگی بكار می رود.
4. رب سیب ترش علاج اسهال ، استفراغ و درد و غم است.
5. مربای شكوفه سیب برای ضعف معده و ازدیاد نیروی جنسی مفید است.
6. سیب ترش برای آنهایی كه مزاج گرم دارند، بسیار مفید است و بالعكس آنهایی كه مزاج سرد دارند، باید سیب شیرین بخورند.
7. سیب در قدیم معالج نقرس و بیماری های عصبی بوده است.


برای دیدن بقیه مطالب روی ادامه مطلب کلیک نمایید.




ادامه مطلب


نوع مطلب : سوغات استان گیلان، محصولات و صنایع دستی، 
برچسب ها : سیب ترش، ترش سیب، سیب ترش جنگلی، سیب ترش وحشی، خواص سیب ترش، فوائد سیب ترش، فواید سیب ترش،
لینک های مرتبط :

ساختمال اداره پست رشت - سال 1316 (1937 میلادی)


ساختمال اداره پست رشت - سال 1316، 1937 میلادی، اداره پست رشت، نمای اداره پست رشت، رشت قدیم، گیلان من، عکس قدیمی







نوع مطلب : عکس قدیمی، 
برچسب ها : ساختمال اداره پست رشت - سال 1316، 1937 میلادی، اداره پست رشت، نمای اداره پست رشت، رشت قدیم، گیلان من، عکس قدیمی،
لینک های مرتبط :
یکشنبه 5 مهر 1394

18_ گالوش ( کالوش )

گالوش یا کالوش نوعی پاپوش یا کفش پلاستیکی (مانند جنس چکمه پلاستیکی) که در گذشته در روستاها گیلان بیشتر استفاده می شد.

این کفش سنتی گیلان اغلب در فوصول پاییز و بارانی استفاده میشود و به علت قابلیت غیرنفوذ بودن آب هم اینک نیز طالبان زیادی دارد. پاپوش از جنس لاستیک و رزین که دارای سطحی صاف در کف پا بوده و قسمت داخلی جداره گالش از نوعی پارچه کلکدار قرمز رنگ پوشیده می شد.

گالوش - کالوش - رِزینَه گالش - رِزینه گالش - رزین گالوش - رزین گالش - گالوش توسرخ - گالوش تو سرخ

گالوش (کالوش) در دو نوع مردانه و زنانه تولید میشود. اولین پای پوش مردان و زنان گیلانی (گیلک و تالش)، چموش بود که بعد ها ساغری (البته قشر مرفه کفش ساغری می پوشیدند)، ارسی (ارسی کفشی مردانه یا زنانه پاشنه دار بود که در دو نوع پاشنه بلند (بوز بولند) و پاشنه کوتاه (بوز کوتاه) تولید میشد)، صندل و سپس کفش های لاستیکی یا همان رزین گالوش مرسوم شدند.

در این میان، رزین گالوش یا همان گالوش توسرخ، از شهرت بسیاری برخوردار بود و بخاطر دوام زیاد، طرفداران بسیاری در فصول بارانی و سرد در بین مردم داشت. در رابطه با چگونگی ورود گالوش(رزین گالوش) گفته میشود که در طی جنگ جهانی دوم و سالهای 1320 الی 1321، ابتدا در محله سوخته تکیه رشت توسط روس ها (روس ها در آن سالها گیلان را اشغال کرده بودند) راه اندازی شد. حدود یک سال بعد، مرحوم فرخ جهانی گالوش دوزی را در شهر فومن جنب سقاخانه این شهر راه اندازی و به ترویج آن همت گماشت.

گالوش - کالوش - رِزینَه گالش - رِزینه گالش - رزین گالوش - رزین گالش - گالوش توسرخ - گالوش تو سرخ

پس از آن در اواسط دهه سال 1330 مرحوم محمد رحیم متقی ایروانی (بنیان گذار کفش ملی در ایران) کفش هایی را از لهستان وارد کشور به ویژه گیلان و مازندران کرد و چندی بعد خود، کارخانه ای را در این زمینه در تهران راه انداری نمود. این گونه گالوش (رزین گالوش) از دهه سال 1350 بود که با ورود کفش های مدل جدید به تدریج از میان رفت و حالا به ندرت مورد استفاده قرار می گیرد.

در تهیه زرین گالوش ابتدا بخش زیرین کفش(کف کفش) را از پلاستیک می بریدند، بعد بر اساس بزرگی یا کوچکی رویه آن را بریده و بعد از پرداخت کاری، به وسیله سنباده ، رویه را با چسب به قسمت کف می چسبانند. این نوع کفش دارای دوام و کیفیت خوبی نسبت به بقیه کفش ها است.


خوشبختانه این روزها با ذوق هنری هنرمندان گیلانی، رزین گالوش به شکل جدید و متنوعی درست میشود که شکل جدید و فانتزی این پاپوش ها مورد مسافران و علاقه مندان پاپوش های سنتی قرار گرفته است.


گالوش - کالوش - رِزینَه گالش - رِزینه گالش - رزین گالوش - رزین گالش - گالوش توسرخ - گالوش تو سرخ

گالوش - کالوش - رِزینَه گالش - رِزینه گالش - رزین گالوش - رزین گالش - گالوش توسرخ - گالوش تو سرخ

گالوش - کالوش - رِزینَه گالش - رِزینه گالش - رزین گالوش - رزین گالش - گالوش توسرخ - گالوش تو سرخ



برای دیدن بقیه مطالب روی ادامه مطلب کلیک نمایید.




ادامه مطلب


نوع مطلب : محصولات و صنایع دستی، 
برچسب ها : گالوش، کالوش، رِزینه گالش، رزین گالوش، رزین گالش، گالوش توسرخ، گالوش تو سرخ،
لینک های مرتبط :
پنجشنبه 2 مهر 1394

تیم داماش گیلان
داماش گیلان

نام کامل باشگاه :    باشگاه فوتبال داماش گیلان
لقب(ها) :    داماش شهرباران - ابرهای طوفانی - آبراران شهرباران
تاریخ تأسیس :    سال ۱۳۵۴ با نام ابوذر رشت
نام ورزشگاه :     ورزشگاه دکتر عضدی رشت
مالک :     اسماعیل حاجی‌پور - سامیر رجب‌اف (سرمایه‌گذار)
مدیرعامل :    محمد مهدی الطافی
مربی :     رامیز محمدوف
وب سایت :    www.damashguilan.ir

داماش گیلان یکی از باشگاه‌های فوتبال ایران در شهر رشت مرکز استان گیلان است. تأسیس این تیم به سال ۱۳۵۴ بازمی‌گردد، و یکی از پرطرفدارترین باشگاه‌های فوتبال ایران است. هسته اولیه و تأسیس تیم داماش گیلان به تیم ابوذر رشت به سال ۱۳۵۴ بر می‌گردد در سال ۱۳۶۲ میراحمد خوشکلام که از تیم ابوذر رشت حمایت می‌کرد تصمیم گرفت این تیم را با نام استقلال رشت در فصل ۱۳۷۲–۱۳۷۱ با نام گاز رشت و سپس استقلال شهرداری رشت وارد مسابقات کند دو دهه بعد از آن امتیاز این تیم به باشگاه پگاه گیلان و درنهایت امتیاز این تیم به باشگاه داماش گیلان انتقال یافت. مسئولین وقت داماش گیلان به برای فرار از بدهی‌های این تیم نام تیم به لقب شهر رشت و تیم داماش یعنی شهرباران تغییر دادند که با ناکامی در این هدف مالکین جدید دوباره از نام داماش گیلان برای این تیم استفاده نمودند. بازیکنان ملی پوش زیادی از این تیم به تیم ملی راه پیدا کردند مثل سید علی افتخاری (جام آورترین بازیکن تاریخ فوتبال گیلان)، امید هرندی، هادی طباطبایی (پرافتخارترین دروازه‌بان تاریخ فوتبال گیلان)، بهزاد داداش زاده و علیرضا جهانبخش. داماش اولین تیم گیلانی است که بازیکن بومی اش یعنی علیرضا جهانبخش مستقیماً به یکی از پنج لیگ برتر جهان یعنی لیگ بازیکن ساز هلند منتقل شد. داماش در رشت به طور ساماندهی شده دارای تیم‌های والیبال در سوپر لیگ و بسکتبال در لیگ دسته اول بود و در برخی رشته‌ها به طور فرعی دارای تیم‌هایی ورزشی بود. امیر عابدینی مدیرعامل وقت و هیئت مدیره داماش وعده احداث ورزشگاه اختصاصی در رشت و قرار گرفتن تیم فوتبال بین تیم‌های بالای جدول طی یک برنامه‌های سه و پنج ساله در لیگ برتر را داد که البته با ایجاد مشکلات برای اسپانسر و مالک وقت این وعده‌ها به سرانجام نرسید.

لوگوی قدیمی تیم داماش گیلان

لوگوی قدیمی تیم داماش گیلان


http://www.varesh-sport.com/team



ادامه مطلب


نوع مطلب : دانستنی ها، 
برچسب ها : تیم داماش گیلان، تیم استقلال رشت، تیم داماش رشت، تیم پگاه رشت، تیم پگاه گیلان، تیم شهرداری رشت، تیم فوتبال رشت،
لینک های مرتبط :

طرز تهیه ترش شامی یا شامی ترش

شامی ترش یا ترش شامی یا ترشه شامی یکی از غذاهای معروف گیلانی بوده که در خطه شمال ایران بسیار معروف می باشد.


ترش شامی، ترشه شامی، شامی ترش، تورش شامی، غذای محلی، غذای شمالی، غذای گیلانی



دستور پخت اول :

مواد لازم :  ( برای 4 نفر )

    لپه پخته و چرخ شده ........... 4 قاشق سوپخوری
    گوشت چرخ کرده ........... 250 گرم
    تخم مرغ ........... 1 الی 2 عدد
    پیاز متوسط ........... 1 عدد
    زرد چوبه ........... 1 قاشق مربا خوری
    گرد غوره ........... 1 قاشق سوپخوری
    سبزی (جعفری،گشنیز،ریحان) ........... 1/2 پیمانه
    روغن برای سرخ کردن ........... به میزان لازم
    نمک و فلفل سیاه ........... به میزان لازم


طرز تهیه :

در ابتدای کار یک کاسه مناسب انتخاب کنید سپس پیاز را داخل آن رنده کنید یک عدد تخم مرغ لپه پخته و چرخ شده و گوشت چرخ کرده ، سبزی ، گرد غوره و نمک و فلفل و زردچوبه را هم اضافه کنید.
مواد داخل کاسه را خوب باهم مخلوط کنید در صورت نیاز یک عدد تخم مرغ دیگر به مواد اضافه کنید تا مایه شامی خوب بهم بچسبد کمی از مایه شامی را بچشید و در صورت نیاز نمک و فلفل بیشتری اضافه کنید.
یک تابه نچسب را روی حرارت قرار دهید به میزان لازم روغن در آن بریزید و صبر کنید تا داغ شود.حال مقداری از مواد را بردارید و با دست به آن شکل دهید سپس آن را داخل روغن خوب سرخ کنید.
بعد از آنکه شامی ها سرخ شدند آنها را از تابه در آورده و در ظرف مشبک فلزی قرار دهید تا روغن اضافی آنها کشیده شود.
شامی های سرخ شده را داخل ظرف مورد نظر بچینید و سرو کنید .


نکته : به جای اینکه لپه را چرخ کنید می توانید آن را بعد از پختن خوب له کنید.






دستور پخت دوم :

مواد لازم :  ( برای 4 نفر )


    گوشت گوساله چرخ کرده ........... 500 گرم
    پیاز متوسط رنده شده ........... 1 عدد
    آبغوره ........... 1/4 پیمانه
    سیب زمینی متوسط ( آب پز ) ........... 1 عدد
     تخم مرغ ........... 1 عدد
    زرد چوبه ........... 1 قاشق مربا خوری
    جعفری ساطوری شده ...........  3 قاشق غذاخوری
    روغن مایع برای سرخ کردن ........... به میزان لازم
    نمک و فلفل سیاه ........... به میزان لازم


طرز تهیه :

آب پیاز را گرفته و با گوشت، جعفری و تخم‌مرغ مخلوط کنید. سیب‌زمینی را نیز رنده کرده و به مایه گوشت اضافه کنید و ورز دهید تا مایه یکدست شود. نمک و فلفل آن را نیز اضافه کنید.

از مایه به اندازه تخم‌مرغ برداشته و آن را با دست پهن کنید تا ضخامت آن حدود 2 سانتیمتر شود. همه مایه گوشت را به این صورت درآورید.

روغن را روی شعله متوسط داغ کرده و شامی‌ها را در آن سرخ کنید. (هر طرف حدود 5 دقیقه) سپس از ظرف خارج کرده و با حوله کاغذی روغن آن را بگیرد. پس از اینکه همه شامی ها سرخ شد، آنها را دوباره به تابه برگردانده و آبغوره به آنها اضافه کنید و روی شعله متوسط به مدت 15 دقیقه با در بسته بپزید. سپس در ظرف چیده و با چلو، کته یا نان سرو کنید.



توصیحات :

1 - قبل از برگرداندن شامی‌ها به تابه روغن آن را خالی کنید.
2 - می‌توانید به جای جعفری از هر سبزی معطر دیگری که مایلید، استفاده کنید.
3 - مقدار آبغوره به اندازه‌ای باشد که نصف شامی‌ها را بپوشاند.


ترش شامی، ترشه شامی، شامی ترش، تورش شامی، غذای محلی، غذای شمالی، غذای گیلانی






ادامه مطلب


نوع مطلب : غذاهای محلی گیلان، 
برچسب ها : ترشه شامی، شامی ترش، ترش شامی، تورشه شامی، ترشی شامی، غذای محلی، غذای گیلاتی،
لینک های مرتبط :





صفحات جانبی
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :

  • آخرین بازدید :

  • آخرین بروز رسانی :

سایر امکانات



Online User
 
 
بالای صفحه
 
ساخت وبلاگ در میهن بلاگ

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | ساخت وبلاگ صوتی صدالاگ | سوال و جواب و پاسخ | رسانه فروردین، تبلیغات اینترنتی، رپرتاژ، بنر، سئو | Buy Website Traffic