گیلان من
معرفی شهرستان ، شهر و روستا های استان گیلان - اماکن مذهبی ، تفریحی استان گیلان - جاذبه های توریستی و گردشگری - نقشه ها
درباره وبلاگ


سلام من یک گیلانی هستم و علاقه دارم شما را با استان سرسبز گیلان آشنا کنم.
امیدوارم لحظات خوبی در این وبلاگ سپری کنید.

روزگار ما، وفا با ما نداشت
طاقت خوشبختی دل ما را نداشت
پیش پای ما سنگی گذاشت
بی خبر از مرگ ما پروا نداشت
آخر این غصه هجران بود و بس
حسرت رنج و فراوان بود و پس ...

آدرس وبلاگ گیلان من :
www.My-Gilan.Mihanblog.com

ایمیل :
Yek_Gilani_206@Gmail.com

مالک وبلاگ : مدیر وبلاگ
نظرسنجی
آیا از این وبلاگ راضی هستید ؟




تبلیغات
تبلیغات ثابت
مدیر وبلاگ
شنبه 1 تیر 1395






نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
اطلاعیه جدید
مدیر وبلاگ
یکشنبه 20 اردیبهشت 1397


بازدید کننده گرامی ، متاسفانه باز هم شاهد توقف کاری آپلود سنتر عکس گیگ در تاریخ 10 / 2 / 1397 شده ایم. متاسفانه تمام عکس های آپلود شده در فضای اینترنت از دسترس مدیر وبلاگ خارج شده و ظاهر وبلاگ از ظاهر شکیل و بازدید پسند خود خارج شده است.

و بنده بطور کامل ، از این به بعد تمامی تصاویر و فایل های موجود در وبلاگ را به آپلود سنتر جدید که همان آپلود سنتر صنعتگری می باشد را منتقل خواهم کرد ، و پیشاپیش از پیشگاه شما بخاطر این وضع ناخواسته و بوجود آمده عذرخواهی می نمایم.

لطفا تا زمان آپلود مجدد تصاویر شکیبا باشید



==============================



متاسفانه در 17 مهر 1395متوجه شدیم آپلود سنتر عکس گیگ دوباره از کار افتاده و عکس های آپلود شده ما را در فضای اینترنت به نمایش در نمی آورد. به ناچار تصاویر را از این آپلود سنتر عالی به آپلود سنترimg7 منتقل میکنم. لطفا تا زمان آپلود مجدد تصاویر شکیبا باشید.


در اولین فرصت تمامی عکس های این وبلاگ به آپلود سنتر دیگری انتقال می یابد.



:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
چهارشنبه 20 آبان 1394

نام محلی : کویی
نام فارسی : کدو حلوایی ، کدو تنبل ، کدو
نام انگلیسی : Pumpkin
نام علمی : Cucurbita Pepo

کویی ، کدو تنبل ، کدو حلوایی ، کدو سفید ، کدو ، Pumpkin

کویی یا همان کدو حلوایی (کدو تنبل) یک محصول بسیار خوشمزه و مقوی است که در بیشتر نقاط استان گیلان و بخصوص در آستانه اشرفیه کاشته میشود. مردم گیلان به وفور از گوشت و تخمه این محصول استفاده می نمایند.

كدو تنبل‌های كشور ما دو نوع‌ اند: نوع اول كاملاً گرد هستند و نوع دوم، سر باریك و انتهای پهنی دارند و شكل‌شان نامتقارن است.

کویی ، کدو تنبل ، کدو حلوایی ، کدو سفید ، کدو ، Pumpkin

شاید باور نكنید كه نوع دوم از نظر داشتن میزان بتاكاروتن (پیش ساز ویتامین A) ارجحیت دارد، به طوری كه تحقیقات نشان داده است بتاكاروتن موجود در نوع دوم چهار برابر بیشتر است. علاوه بر این، كدو حلوایی نوع دوم، پتاسیم بالایی دارد و خوردن آن برای كسانی كه از فشار خون بالا رنج می‌برند، مفید است. ویتامین C کدو حلوایی نیز در مقایسه با سایر كدوها بیشتر است، البته با پختن آن در حرارت‌ بالا و حتی سرخ كردن، دیگر اثری از این ویتامین باقی نخواهد ماند، مگر اینكه آن را در ظرفی در بسته بخار پز كنید كه در این صورت میزان از بین رفتن این ویتامین کم خواهد شد.


کویی ، کدو تنبل ، کدو حلوایی ، کدو سفید ، کدو ، Pumpkin


خط جداکننده


• خواص دارویی کدو حلوایی (کدو تنبل)

- به غیر از استفاده‌های خوراکی از کدوحلوایی یا تخمه آن، اجزای مختلف این سبزی، خواص دارویی گوناگونی نیز دارند؛ مثلا از گل کدو برای تهیه مرهم زخم استفاده میشود.

- روغن تخم کدو حلوایی از قدیم گفته می‌شود اثرات مفیدی روی مشکلات پروستات دارد.

- روغن تخم کدو حلوایی، اسیدهای چرب مفیدی دارد که باعث سلامت عروق و اعصاب می‌شود. این اسیدهای چرب ضروری، در بافت های بدن هم کاربرد دارند.

- از تخمه های کدو حلوایی برای درمان افسردگی، درمان سنگ‌ کلیه ، برطرف کردن انگل‌ها و عفونت‌های گوارشی استفاده میشود. اگرچه این درمان‌ها هنوز کاملا از نظر علمی تایید نشده اند، اما خاصیت ضد انگل بودن تخم کدو یک عقیده ی قدیمی است.

- کدو حلوایی اثرات مفیدی بر عملکرد مثانه دارد. وجود اسید آمینه ی تریپتوفان، خاصیت ضدافسردگی کدو را توجیه می‌کند و مطالعاتی هم در تایلند در زمینه فواید این سبزی در جلوگیری از به وجود آمدن سنگ کلیه در حال انجام است.

- تخمه این کدو، بدن زنان را تقویت می کند.





ادامه مطلب


نوع مطلب : سوغات استان گیلان، محصولات و صنایع دستی، 
برچسب ها : کویی، کدو تنبل، کدو حلوایی، کدو سفید، کدو، Pumpkin، طرز پخت کدو حلوایی،
لینک های مرتبط :

هشتمین شهید

شهید سید اسماعیل سیرت نیا
ولادت : 1357
شهادت : 17 / 8 / 1394
محل ولادت : رشت
محل شهادت : حلب سوریه
اصلیت : رشتی
رسته : پاسدار


شهید سید اسماعیل سیرت نیا ، اسماعیل سیرت نیا ، مدافع حرم ، مدافعان حرم، مدافع حرم گیلان، مدافع حرم استان گیلان، مدافعان حرم استان گیلان


او در سال ۱۳۵۷ در رشت متولد شد. از پاسداران گیلانی بود که در حین عملیات مستشاری برای دفاع از حرم اهل بیت (ع) در حومه شهر حلب سوریه به ضرب گلوگه تک تیراندازان تکفیری داعش مجروح و سپس در روز ۱۷ آبان ۱۳۹۴ به شهادت رسید. او از پاسداران سپاه محمد رسول الله (ص) تهران و از فعالان فرهنگی رشت به شمار می رفت که در عرصه مقابله با جنگ نرم نیز فعال بود و تلاش های زیادی را برای معرفی فرهنگ ایثار و شهادت به مردم رشت انجام داده بود. پیکرش صبح روز دوشنبه ۱۸ آبان در تهران تشییع شده و سپس برای تشییع و تدفین به رشت برده شد و بعد از اقامه نماز توسط آیت الله سیدمجتبی رودباری در گلزار شهدای تازه آباد رشت مدفون شد.






ادامه مطلب


نوع مطلب : شهید مدافع حرم گیلان، 
برچسب ها : شهید سید اسماعیل سیرت نیا، اسماعیل سیرت نیا، مدافع حرم، مدافعان حرم، مدافع حرم گیلان، مدافع حرم استان گیلان، مدافعان حرم استان گیلان،
لینک های مرتبط :

روش گرفتن شوری ماهی دودی

روش گرفتن شوری ماهی دودی

ماهی دودی را روی شعله‌ی اجاق‌گاز بگیرید تا گرم شود. آن‌گاه به‌راحتی پوستش را بكنید. حالا ماهی را به اندازه‌ی دلخواه خرد كنید و دست‌كم 10 ساعت در آب سرد نگه دارید.

اعظم گلزارمنش

 

ماهی دودی را روی شعله‌ی اجاق‌گاز بگیرید تا گرم شود. آن‌گاه به‌راحتی پوستش را بكنید.

حالا ماهی را به اندازه‌ی دلخواه خرد كنید و دست‌كم 10 ساعت در آب سرد نگه دارید.

در این میان گاهی آب را عوض كنید تا شوری ماهی گرفته شود.

 

سپس تكه‌ای از ماهی را در بشقاب مناسبی قرار دهید و روی چلو كه دم گذاشته‌اید، بگذارید تا ماهی، با بخار چلو بپزد.

اكنون تیغ‌های ماهی را بگیرید و همراه با چلو یا غذا‌های شمالی مانند باقلا‌قاتق، میرزاقاسمی و غیره میل كنید.

 





نوع مطلب : دانستنی ها، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
یکشنبه 10 آبان 1394

نام محلی : خاش کویی ، خاش کدو
نام فارسی : کدو رشتی ، کدو حلوایی

خاش کویی ، خاش کدو ، کدو رشتی ، کدو ، خاش کدوی گیلانی ، کدو محلی


خاش کویی (کدو رشتی) نوعی کدوی محلی است که در شمال کشور به وفور کاشته و پرورش داده میشود. این محصول را میتوانید از اکثر شهرهای استان گیلان بخصوص آستانه اشرفیه خریداری نمایید.

علت نامگذاری این کدو را می توان به دو دلیل دانست، چون عده ای معتقدند چون کلمه "خاش" در زبان شمالی به معنای استخوان و استخوانی می باشد و در ضمن این کدو هم گوشت کمتری نسبت به دیگر کدو ها دارد، این نام برای آن انتخاب شده است و عده ای دیگر معتقدند چون پوست این کدو مثل استخوان، سر سخت است. از این رو به خاش کدو یا خاش کویی معروف شده است.

گیلانی ها، کدو ها را بخار پز کرده و بطور دلخواه با کمی شکر میل می نمایند.
گیلانی ها، با این کدو شیرینی بسیار خوشمزه ای به نام "کویی کاکا" یا همان کاکای کدو درست میکنند که بسیار خوشمزه است.


کدوی پخته ، طرز تهیه کدو ، خاش کویی ، خاش کدو ، کدو رشتی ، کدو ، خاش کدوی گیلانی ، کدو محلی


خط جداکننده


• خواص کدو


1- تخمه ی کدو تأثیر مثبتی روی سلامت پروستات دارد.
2- خوردن کدو خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد.
3- از کدو برای مقابله با پیری چشم ها استفاده میشود.
4- کدو در عملکرد برخی از سلول‌های سیستم ایمنی بدن کمک کنند.
5- کدو میتواند به کاهش قند خون کمک کند.


برای دیدن بقیه مطالب روی ادامه مطلب کلیک نمایید.




ادامه مطلب


نوع مطلب : سوغات استان گیلان، محصولات و صنایع دستی، 
برچسب ها : خاش کویی، خاش کدو، کدو رشتی، کدو، خاش کدوی گیلانی، کدو محلی، کدوی محلی،
لینک های مرتبط :

عکس بسیار قدیمی از میدان شهرداری رشت - سال 1305 (1926 میلادی)


عکس بسیار قدیمی از میدان شهرداری رشت - سال 1305، میدان شهرداری رشت، عکس قدیمی، رشت قدیم، عکسی از، میدان






نوع مطلب : عکس قدیمی، 
برچسب ها : عکس بسیار قدیمی از میدان شهرداری رشت - سال 1305، میدان شهرداری رشت، عکس قدیمی، رشت قدیم، عکسی از، میدان، رشت،
لینک های مرتبط :
سه شنبه 5 آبان 1394

19_  مكرومه بافی

مکرومه بافی یکی از صنایع دستی جدید و
مشاغل تزئینی است و مواد اصلی آن، نخ مصنوعی است و مثل همه دست بافت ها ، اگر با ابتکار بافنده و هنر هنرمند، قرین باشد، می تواند به زودی جای خود را در جمع هنرهای دستی باز کند.

فعالیت هایی كه در این كار صورت می گیرد عبارتست از تهیه و تزئین آویزها، كیف دستی، سرویس عروس، سطل آشغال، میز تلفن، آئینه، میوه خوری،‌ دمپایی، دوچرخه های تزئینی، سینی چای، سبد نان و ... در ضمن ظرافت و دقت در این كار، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

مکرومه بافی - مکرومه - مکرومه بافی در گیلان - مکرومه بافی گیلان

مراحل انجام این كار عبارتست از: ابتدا طرح مورد نظر را انتخاب نموده (مثلاً آویز گل) و متناسب سایز آن نخ های مورد نظر چیده می شود. در مرحله بعد نخ ها به دور حلقه قلاب شده و بافته می شود. بعد از اتمام كار همه نخ ها به هم وصل شده و گره نهایی زده می شود.


رنگ سفید یک دست، مشخصه ی این هنر خانگی است. مکرومه، سوغاتی است که بیشتر، مسافران و گردشگران از آن استقبال می کنند.





ادامه مطلب


نوع مطلب : محصولات و صنایع دستی، 
برچسب ها : مکرومه بافی، مکرومه، مکرومه بافی در گیلان، مکرومه بافی گیلان، هنر مکرومه بافی، صعنت مکرومه بافی،
لینک های مرتبط :

هفتمین شهید

شهید سجاد طاهرنیا
ولادت : 23 / 5 / 1364
شهادت : 3 / 8 / 1394
محل ولادت : رشت
محل شهادت : سوریه
اصلیت : رشتی
رسته : پاسدار


شهید سجاد طاهرنیا ، سجاد طاهرنیا ، مدافع حرم ، مدافعان حرم، مدافع حرم گیلان، مدافع حرم استان گیلان، مدافعان حرم استان گیلان


او متولد رشت بود و از پاسداران گیلانی در حین عملیات مستشاری برای دفاع از حرم اهل بیت (ع) در سوریه در مقابل تکفیری ها و تروریست های داعش در روز ۳ آبان ۱۳۹۴ به شهادت رسیده است. شهادتش در روز تاسوعای حسینی واقع شد و پیکرش در روز ۷ آبان ۱۳۹۴ با حضور گسترده مردم رشت تشییع و در گلزار شهدای تازه آباد این شهر به خاک سپرده شد. این شهید بزرگوار موقع شهادتش، یک دختر یک ساله و یک پسر بیست روزه داشت که هرگز موفق به دیدار پسرش نشد.





ادامه مطلب


نوع مطلب : شهید مدافع حرم گیلان، 
برچسب ها : شهید سجاد طاهرنیا، سجاد طاهرنیا، مدافع حرم، مدافعان حرم، مدافع حرم گیلان، مدافع حرم استان گیلان، مدافعان حرم استان گیلان،
لینک های مرتبط :

تیم سپیدرود رشت

تیم سپیدرود رشت

نام کامل باشگاه :     باشگاه فرهنگی ورزشی سپیدرود رشت
لقب(ها) :     ارتش سرخ گیلان - سپیدرود شهر باران
تاریخ تأسیس :     ۱۳۴۷ (۴۸ سال پیش) با نام سلامت‌بخش

نام ورزشگاه     ورزشگاه دکتر عضدی -  ورزشگاه سردار جنگل

مالک :    در حال واگذاری (کفالت هیئت فوتبال گیلان)
مدیرعامل :    نامشخص (کفالت هیئت فوتبال گیلان)
سرمربی :     علی نظرمحمدی
وب‌ سایت :    www.sepidroodsc.com

سپیدرود رشت باشگاه فوتبالی است که در سال ۱۳۴۷ در شهر رشت، مرکز استان گیلان بنیادگذاری شده، سپیدرود در لیگ آزادگان بازی می‌کند. سپیدرود رشت از قدیمی‌ترین و ریشه دارترین باشگاه‌های فوتبال ایران است. نام سپیدرود برگفته از بزرگترین رود گیلان و دومین رود ایران، سفیدرود است که در پیدایش تمدن گیلان تأثیر داشته است. این باشگاه دیرپاترین تیم فوتبال استان گیلان است که از بدو تاسیس پیوسته در لیگ‌های مختلف فعال بوده است.


تاریخچه

در سال ۱۳۴۷ با تلاش غلامرضا صومی این تیم با نام سلامت بخش رشت شکل گرفت این نام برگفته از یک باشگاه بدنسازی و کشتی زورخانه‌ای بود که در محله سبزه میدان رشت قرار داشت و در بدو تأسیس در فوتبال محلات شرکت کرد و بلافاصله به لیگ باشگاه‌های رشت صعود کرد. در لیگ رشت تیم‌هایی نظیر تاج رشت، ایرانمهر رشت، همایون رشت، دارایی رشت و پاس رشت نیز حضور داشتند. در سال ۱۳۵۲ قرار شد نخستین دوره مسابقات لیگ سراسری برگزار شود تا فوتبال از حالت محلات خارج شده و به سمت حرفه‌ای گام بردارد. برای این منظور قرار شد که مسابقات انتخابی برای حضور در لیگ تخت جمشید انجام شود به همین جهت و در سال ۱۳۵۲ نام سپیدرود برای این باشگاه انتخاب شد.







نوع مطلب : دانستنی ها، 
برچسب ها : تیم سپیدرود رشت، تیم فوتبال گیلان، باشگاه ورزشی سپیدرود رشت، باشگاه فرهنگی ورزشی سپیدرود رشت، ارتش سرخ گیلان، سپیدرود شهر باران، تیم فوتبال رشت،
لینک های مرتبط :

طرز تهیه شامی یا شامی رشتی یا شامی گیلانی

شامی به نام های شامی رشتی، شامی گیلانی، شامی پوک، شامی لپه نیز شناخته می شود، شامی رشتی یکی از غذاهای معروف و بسیار مقوی استان گیلان می باشد. این شامی را، بیشتر در ایام ماه مبارک زمضان تهیه میکنند زیرا یکی از پر انرژی ترین شامی و کوکوی خطه گیلان است.



شامی، شامی رشتی، شامی گیلانی، شامی پوک، شامی لپه، شامی ماه مبارک رمضان، غذای محلی، غذای شمالی، غذای گیلانی



دستور پخت اول :

مواد لازم :  ( برای 6 نفر )

   
گوشت گوسفند یا گوساله ........... 500 گرم
   
لپه ........... 250 گرم
    سیب زمینی ........... 2 عدد      
    پیاز ........... 1 عدد
 
    مغز گردو ........... 75 گرم 
    تخم مرغ ........... 5 الی 6 عدد
    سبزی معطر (جعفری، تره، نعنا و ترخون)
........... 500 گرم
    زعفران دم کرده ........... 1 قاشق چایخوری
    روغن برای سرخ کردن ........... به میزان لازم
    نمک و فلفل سیاه ........... به میزان لازم


طرز تهیه :

گوشت، پیاز و لپه را بپزید تا آب آن تمام شود. سبزی را پاک کرده، شسته و ریز خرد کنید. سیب زمینی را بپزید و رنده کنید و همراه سبزی، گوشت و لپه چرخ کنید. مغز گردوی خرد شده، نمک، فلفل، زعفران و تخم مرغ را به آن بیفزایید و ورز دهید. به اندازه یک گردو از آن را در کف دست پهن کنید و در روغن داغ سرخ نمایید. سپس در ظرف مناسب بچینید و سرو کنید.





دستور پخت دوم :

مواد لازم :  ( برای 4 نفر )


   
گوشت گوساله (گوسفندی) ........... 400 گرم
    سیب زمینی بزرگ ........... 1 عدد    
    پیاز متوسط ........... 1 عدد
     تخم مرغ ........... 5 عدد
    سبزیجات معطر ........... 300 گرم
    نخود یا لپه ........... 200 گرم
    مغز گردو ........... 50 گرم 
    زعفران دم کرده ........... 1 قاشق چایخوری
    نمک ........... به میزان لازم
    فلفل سیاه ........... به میزان لازم
    روغن ........... به میزان لازم

سبزیجات معطر شامل: جعفری، ترخون، تره، مرزه و نعنا می باشد.


طرز تهیه :


ابتدا گوشت، پیاز و نخود (لپه) را در قابلمه آب‌‌ پز کرده، به‌ طوری که آب مواد خشک شده، و گوشت کاملاً پخته شود. مواد آب پز شده را کاملاً چرخ کنید.

سیب زمینی را هم جداگانه آب‌ پز کرده چرخ کنید. بعد سبزی ها را ریز ریز کرده، و همراه با مواد آب‌ پز شده، تخم مرغ، گردو، زعفران، نمک و فلفل مخلوط کرده کاملاً ورز دهید. بعد که همه مواد با هم مخلوط شدند از مواد به اندازه یک نارنگی کوچک برداشته و در کف دست پهن کنید. به شکل دایره درآورده، وسط آن را با یک انگشت سوراخ کنید. همه مواد را به همین ترتیب شکل داده و داخل روغن داغ سرخ کنید و سپس نوش جان کنید.



شامی، شامی رشتی، شامی گیلانی، شامی پوک، شامی لپه، شامی ماه مبارک رمضان، غذای محلی، غذای شمالی، غذای گیلانی






ادامه مطلب


نوع مطلب : غذاهای محلی گیلان، 
برچسب ها : شامی، شامی رشتی، شامی گیلانی، شامی پوک، شامی لپه، شامی ماه مبارک رمضان، غذای محلی،
لینک های مرتبط :





صفحات جانبی
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :

  • آخرین بازدید :

  • آخرین بروز رسانی :

سایر امکانات



Online User
 
 
بالای صفحه
 
ساخت وبلاگ در میهن بلاگ

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | ساخت وبلاگ صوتی صدالاگ | سوال و جواب و پاسخ | رسانه فروردین، تبلیغات اینترنتی، رپرتاژ، بنر، سئو | Buy Website Traffic