گیلان من
معرفی شهرستان ، شهر و روستا های استان گیلان - اماکن مذهبی ، تفریحی استان گیلان - جاذبه های توریستی و گردشگری - نقشه ها
درباره وبلاگ


سلام من یک گیلانی هستم و علاقه دارم شما را با استان سرسبز گیلان آشنا کنم.
امیدوارم لحظات خوبی در این وبلاگ سپری کنید.

روزگار ما، وفا با ما نداشت
طاقت خوشبختی دل ما را نداشت
پیش پای ما سنگی گذاشت
بی خبر از مرگ ما پروا نداشت
آخر این غصه هجران بود و بس
حسرت رنج و فراوان بود و پس ...

آدرس وبلاگ گیلان من :
www.My-Gilan.Mihanblog.com

ایمیل :
Yek_Gilani_206@Gmail.com

مالک وبلاگ : مدیر وبلاگ
نظرسنجی
آیا از این وبلاگ راضی هستید ؟




تبلیغات
تبلیغات ثابت
مدیر وبلاگ
شنبه 1 تیر 1395






نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
اطلاعیه جدید
مدیر وبلاگ
یکشنبه 20 اردیبهشت 1397


بازدید کننده گرامی ، متاسفانه باز هم شاهد توقف کاری آپلود سنتر عکس گیگ در تاریخ 10 / 2 / 1397 شده ایم. متاسفانه تمام عکس های آپلود شده در فضای اینترنت از دسترس مدیر وبلاگ خارج شده و ظاهر وبلاگ از ظاهر شکیل و بازدید پسند خود خارج شده است.

و بنده بطور کامل ، از این به بعد تمامی تصاویر و فایل های موجود در وبلاگ را به آپلود سنتر جدید که همان آپلود سنتر صنعتگری می باشد را منتقل خواهم کرد ، و پیشاپیش از پیشگاه شما بخاطر این وضع ناخواسته و بوجود آمده عذرخواهی می نمایم.

لطفا تا زمان آپلود مجدد تصاویر شکیبا باشید



==============================



متاسفانه در 17 مهر 1395متوجه شدیم آپلود سنتر عکس گیگ دوباره از کار افتاده و عکس های آپلود شده ما را در فضای اینترنت به نمایش در نمی آورد. به ناچار تصاویر را از این آپلود سنتر عالی به آپلود سنترimg7 منتقل میکنم. لطفا تا زمان آپلود مجدد تصاویر شکیبا باشید.


در اولین فرصت تمامی عکس های این وبلاگ به آپلود سنتر دیگری انتقال می یابد.



:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
یکشنبه 30 خرداد 1395


نام محلی : کلوچه لاهیجان
نام فارسی : 
کلوچه لاهیجان
نام انگلیسی : Pancake Lahijan

کلوچه لاهیجان ، کلوچه سنتی ، کلوچه سنتی لاهیجان ، کلوچه معروف لاهیجان ، Pancake

کلوچه از ابداعات ایرانی هاست و قدمت آن به بیش از 2000 سال پیش برمیگردد و در متون زرتشتی نیز از آن نام برده شده. در سال 1332 بیش از نیم قرن پیش نوعی شیرینی به روش سنتی توسط محمدعلی بگلری در لاهیجان تولید گردید که بعدها به نام کلوچه نوشین به مصرف کنندگان عرضه شد. استقبال از طعم و کیفیت خوب کلوچه های لاهیجان سبب گردیده تا در میان محافل گرم خانواده های ایرانی جایگاه ویژه ای بازکند و این جایگاه را در بازارهای داخلی و خارجی نیز مستحکم تر نماید. کارخانجات نوشین ، نادی ، نادری ، پیمان و تی شین از مهمترین تولیدکنندگان کلوچه در لاهیجان هستند.

کلوچه لاهیجان ، کلوچه سنتی ، کلوچه سنتی لاهیجان ، کلوچه معروف لاهیجان ، Pancake

حاج علی پاکدامن لاهیجی از بنیانگذاران صنعت کلوچه در ایران و موسس قنادی نادری (در سال 1329) و شرکت کلوچه نادری بزرگ لاهیجان (در سال 1335) می باشد.

مهم ترین سوغات شهر لاهیجان، «كلوچه» است كه با سابقه ای بسیار طولانی شهرت زیادی یافته و اغلب مسافران، آن را به عنوان ره آورد سفر گیلان با خود همراه می‌برند.

کلوچه لاهیجان ، کلوچه سنتی ، کلوچه سنتی لاهیجان ، کلوچه معروف لاهیجان ، Pancake

کلوچه سنتی، کلوچه نارگیلی، کلوچه گردویی، کلوچه کاکائویی، کلوچه شکلاتی، کلوچه موزی، کلوچه خرمایی، کلوچه انجیر، کلوچه نارگیل کاکائو، کلوچه نارگیل آلبالو، کلوچه شکلات خرما، کلوچه نارگیل انجیر، کلوچه پسته ای و... از محصولات کارخانجات تولید کلوچه در لاهیجان می باشد و در بسته بندی های سلفون، جعبه ای، کادویی، قوطی و ساک دار در اختیار مصرف کننده گان قرار میگیرد.


برای دیدن بقیه مطالب روی ادامه مطلب کلیک نمایید.




ادامه مطلب


نوع مطلب : سوغات استان گیلان، محصولات و صنایع دستی، 
برچسب ها : کلوچه لاهیجان، کلوچه سنتی، کلوچه سنتی لاهیجان، کلوچه معروف لاهیجان، Pancake، طرز تهیه کلوچه، انواع کلوچه،
لینک های مرتبط :
شنبه 22 خرداد 1395

اِلمان «چلنگر» - رشت

نام المان نام المان : چلنگر (مرد چلنگر - آهنگر)
مکان
محل نصب : رشت - میدان شهرداری, پیاده راه فرهنگی رشت
سازنده اثر سازنده اثر : مهدی شریف زارع


مجسمه آهنگر سخت کوش نماد شهروند هدفمند دیروز است که این بار سنبلی برای خیابان های شهر زیبای رشت شده تا یآد آور زحماتی باشد که که در گذشته مردم این شهر متحمل شده اند تا ما امروز در این مکان قرار داشته باشیم.




ادامه مطلب


نوع مطلب : المان های استان گیلان، 
برچسب ها : المان چلنگر، المان آهنگر، المان پیاده روی فرهنگی رشت، مجسمه چلنگر، مجسمه آهنگر، المان رشت، مجسمه های پیاده راه فرهنگی رشت،
لینک های مرتبط :

بیستمین شهید

شهید حسینعلی پورابراهیمی
ولادت : 1350
شهادت : 21 / 3 / 1395
محل ولادت : آستانه اشرفیه
محل شهادت : حلب ، سوریه
اصلیت : آستانه اشرفیه



شهید حسینعلی پورابراهیمی ، حسینعلی پورابراهیمی ، مدافع حرم ، مدافعان حرم، مدافع حرم گیلان، مدافع حرم استان گیلان، مدافعان حرم استان گیلان


او متولد ۱۳۵۰ از آستانه‌اشرفیه در ۱۴ خرداد در روستای الحمره در اطراف شهر حلب سوریه مجروح شد و بعد از چند روز در ۲۱ خرداد ۱۳۹۵ در دفاع از حرم اهل بیت به شهادت رسید. مراسم تشییع و خاکسپاری پیکر این شهید مدافع حرم گیلان صبح روز دوشنبه ۲۴ خرداد در میان خیل عظیم مردم از مسیر پل عراق تا گلزار شهدای تازه آباد رشت این شهر را با سر دادن شعارهایی چون «کلنا عباسک یا زینب» و «لبیک یا حسین» طی کردند و در همان گلزار به خاک سپردند. از این شهید بزرگوار دو فرزند پسر به یادگار مانده است.






ادامه مطلب


نوع مطلب : شهید مدافع حرم گیلان، 
برچسب ها : شهید حسینعلی پورابراهیمی، حسینعلی پورابراهیمی، مدافع حرم، مدافعان حرم، مدافع حرم گیلان، مدافع حرم استان گیلان، مدافعان حرم استان گیلان،
لینک های مرتبط :
پنجشنبه 20 خرداد 1395


نام محلی : بج    
نام فارسی : برنج
نام انگلیسی : Rice
نام علمی : Oryza sativa

برنج ، بج ، برنج مرغوب گیلان ، برنج مرغوب شمال ، Rice ، Oryza sativa

برنج از مهم‌ترین غلات و اقلام غذایی جهان است. نیمی از جمعیت جهان، به برنج به عنوان یک غذای اصلی وابسته هستند. برنج از خانواده گرامینه‌ها (گندمیان) بوده، دارای انواع یک ساله و چند ساله می‌باشد. دانه برنج و فراورده‌های بدست آمده از آن تقریبا 40 درصد غذای مورد نیاز نصف مردم دنیا را تشکیل می‌دهند.
سه نوع برنج رایج مصرفی، برنج قهوه ای، برنج قرمز و برنج سفید و یک نوع برنج سیاه وحشی در جهان وجود دارد.

برنج ، بج ، برنج مرغوب گیلان ، برنج مرغوب شمال ، Rice ، Oryza sativa

برنج انواع مختلف دارد و این انواع را تا حدود 150 نوع مختلف تخمین می زنند. نمونه های مرغوب آن در شمال و جنوب ایران و نواحی گرمسیر فارس و اصفهان كاشته می شود .

یکی از مهمترین محصولات کشاورزی گیلان برنج می‌باشد، که در اکثر شهرهای مختلف گیلان، کشت می‌شود. در گیلان اختلاف سلیقه مصرف کننده بسیار شدید است، به طوری که از شهری به شهر دیگر و حتی از یک روستا به روستای دیگر فرق می کند. اهالی هشتپر و رضوانشهر ارقام دانه متوسط « حسنی » و اهالی رشت، صومعه سرا و لاهیجان ارقام دانه بلند معطر را می پسندند. جالب تر از همه این است که در روستاهای طالش نشین که برخلاف گیلک نشین از رقم حسنی میل میکنند، از رقم « غریب » استقبال می کنند.
این تفاوت پذیرش ارقام حتی در خانواده های یک روستا و از این بیش تر در اعضای یک خانواده نیز وجود دارد. بنابراین، کیفیت برنج از نقطه نظر کیفیت تبدیل دانه، مانند: راندمان تولید برنج سفید، درجه پوسته گیری و مقاومت به شکستگی دانه، ابعاد دانه، خصوصیات ظاهری مانند: درجه سفیدی و شفافیت و نشان ویژگی های پخت نیز فرق دارد.
ارقام هاشمی معطر (هاشمی عطری)، صدری، هاشمی (هاشمی معمولی)، علی کاظمی و انواع طارم کیفیت پخت عالی و مرغوب تر سایر ارقام برنج در گیلان می باشد.   

برنج ، بج ، برنج مرغوب گیلان ، برنج مرغوب شمال ، Rice ، Oryza sativa

خشک کردن برنج پس از برداشت، به خاطر داشتن رطوبت بیش از حد مجاز در فرآوری و یا انبارداری، لازم و ضروری است چون ممکن است دچار کپک زدگی و فساد شود. بخاطر همین برنج را با استفاده از روش آفتابی (پهن کردن شلتوک در سطح گسترده و با عمق کم در برابر تابش خورشید) و دستگاه های خشک کن مکانیکی، خشک میکنند.
در گذشته برای ماندگاری و جلوگیری از فاسد شدن برنج، از روش دودی کردن برنج استفاده میکنند ولی در حال حاضر مردم از سر تفنن و عوض شدن عطر برنج، برنج را دودی میکنند. به علت هزینه بالا این روش، کمتر شاهد برنج دودی در برنج فروشی ها می باشیم.

بطور كلی دو نوع برنج در گیلان وجود دارد :

برنج های دانه بلند و باریک
صدری: برنج صدری كه دانه آن دراز و كشیده و باریك است. برنج های این گروه دارای دانه های باریک و بلند (بیش از 7 میلی متر) بوده که دانه های دارای ریشک یا بدون ریشک (به رنگهای سیاه، سفید و قرمز)هستند. کیفیت پخت عالی، خوش خوراک و مرغوب بوده و ارزش تجارتی بالایی دارند.
در مقابل آفات و بیماری، ورس و کم آبی حساس اند. طول دوره رشد آنها بین 150 تا 160 روز می باشد.

◄ انواع آن عبارتند از: صدری دم سیاه (ریشک سیاه)، صدری معمولی، صدری امیری که دارای ریشک سفید (میرزا عنبر یا موسی طارم)

برنج های دانه کوتاه و قطور

چمپا: این نوع برنج دارای دانه های کوتاه تر و قطور تر در گروه صدری می باشد. طول دانه بین (5-7میلی متر) کیفیت پخت آن کمتر از صدری بوده ولی عملکرد آنها بیشتر است و در مقابل آفات، ورس و کم آبی مقاوم تر هستند.
طول دوره رشد ارقام زودرس 90 روز و دیررس 120 روز می باشد.

◄ انواع آن عبارتند از:
بینام (بی نام) - شاهک (شاهی)       گرم چمپا: طارم محلی       سرد چمپا: خزر، ندا، نعمت، رمضانی و... هستند.

گرده: این نوع از برنج دارای دانه های گرد وکوتاه و کمتر از 5 میلی متر که دارای کیفیت پخت کمتری نسبت به دو گروه قبلی دارد ولی عملکرد آنها بیشتر است نسبتاً به عوامل نامساعد محیطی، کم آبی، آفات و بیماری و ورس، مقاومتر از دو گروه قبلی است.

◄انواع آن عبارتند از: گرده لنگرود، گرده میانه، گرده مولائی


مهمترین ارقام محلی برنج در گیلان:
طارم صدری، دم سیاه، حسن سرائی، حسنی، بینام ، سپیدرود، خزر، طارم عسکری، غریب، ندا، نعمت، هاشمی، علی کاظمی و رمضانی از دیگر ارقام برنج در گیلان می باشند.

رقم برنج «گیلانه» رقم جدیدی از برنج است که اصلاح شده و پر محصول بوده و به تازگی   در گیلان کشت میشود.


توضیحات مختصر : (اسامی ارقام قدیم و جدید گیلان)

- میهای (کله بی دم)
- علی کاظمی
- هاشمی       * هاشمی معمولی       * هاشمی معطر (هاشمی عطری)       
- خزر
- صدری :        * مولایی سفید دم       * مولایی سرخ دم       * مولایی سرخ دم  
- چمپا :        * چمپا معمولی       * پری چمپا
- شاهی :        * شاهی دم دار       * شاهی بی دم
- غریب ( بیشترین کاشت در هشتپر و نوخاله )
- بینام :        * بینام سرد (بی دم)       * بینام گرم (دم دار)
- لوسکلا ( بیشترین کاشت در کیاشهر )
- 10 سی سی ( بیشترین کاشت در رودسر )
- زرد اشکله ( زودرس )
- حسنی
- حسن سرائی
- طارم :       *طارم صدری       *طارم عسکری



برای دیدن بقیه مطالب روی ادامه مطلب کلیک نمایید.




ادامه مطلب


نوع مطلب : سوغات استان گیلان، محصولات و صنایع دستی، 
برچسب ها : برنج، بج، برنج مرغوب گیلان، برنج مرغوب شمال، Rice، Oryza sativa، فواید برنج،
لینک های مرتبط :

نوزدهمین شهید

شهید جهانگیر جعفری نیا
ولادت : 3 / 6 / 1357
شهادت : 15 / 3 / 1395
محل ولادت : طالب آباد بندر انزلی
محل شهادت : حلب ، سوریه
اصلیت : انزلی

رسته : پاسدار


شهید جهانگیر جعفری نیا ، جهانگیر جعفری نیا ، مدافع حرم ، مدافعان حرم، مدافع حرم گیلان، مدافع حرم استان گیلان، مدافعان حرم استان گیلان


متولد ۳ شهریور ۱۳۵۷ و از پاسداران اهل طالب آباد انزلی و دارای مدرک فوق دیپلم، بود. شهید جعفری نیا فرمانده دلیر و شجاع گردان تکاوران (صابرین) لشگر عملیاتی ۱۶ قدس گیلان بود که پس از ماهها حضور در خاک سوریه و مقابله با گروههای تکفیری به فیض شهادت نایل آمد.او در عملیات آزادسازی نبل و الزهرا که رزمندگان گیلانی در آن درخشیده بودند به درجه جانبازی نائل شده بود و بعد از انتقال به ایران با همان مجروحیت در مراسم تشییع شهید مهدی کوچک زاده شرکت کرد.او برای آخرین بار در تاریخ ۲۹ اردیبهشت امسال برای انجام ماموریت مستشاری به سوریه اعزام شده بود که ۱۵ خرداد ۱۳۹۵ در آستانه ماه مبارک رمضان، در اطراف شهر حلب سوریه به شهادت رسید. از وی دو دختر ۱۰ ساله و ۱۶ ساله به یادگار مانده است.






ادامه مطلب


نوع مطلب : شهید مدافع حرم گیلان، 
برچسب ها : شهید جهانگیر جعفری نیا، جهانگیر جعفری نیا، مدافع حرم، مدافعان حرم، مدافع حرم گیلان، مدافع حرم استان گیلان، مدافعان حرم استان گیلان،
لینک های مرتبط :

المان «شهدای سرپل ذهاب» - رشت

نام المان نام المان : شهدای سرپل ذهاب (عروج یک شهید)
مکان
محل نصب : رشت - میدان شهرداری (پل ذهاب)، ابتدای خیابان امام خمینی

اِلِمان شهدای سرپل ذهاب رشت در راستای بزرگذاشت شهدای پل ذهاب در رشت طراحی و نصب شد.

این المان که عروج یک شهید را به تصویر کشیده است به یاد شهدای سرپل ذهاب گیلانی ساخته شده است و در پیاده روزی مرکزی رشت، ابتدای خیابان امام خمینی (ره) نصب شد.


المان شهدای سر پل ذهاب، المان رشت، المان های رشت، المان های شهر رشت، مجسمه، تندیس

المان شهدای سر پل ذهاب، المان رشت، المان های رشت، المان های شهر رشت، مجسمه، تندیس








نوع مطلب : المان های استان گیلان، 
برچسب ها : المان شهدای سر پل ذهاب، المان رشت، المان های رشت، المان های شهر رشت، مجسمه، تندیس، المان عروج یک شهید،
لینک های مرتبط :
دوشنبه 10 خرداد 1395


نام محلی : جوکول
نام فارسی : جوکول ، برنج نارس

جوکول ، جوکول گیری ، برنج نارس ، جوکول گیری در گیلان ، تنقلات گیلان

جوکول از دو کلمه «جو» به معنای « برنج » و «کول» به معنای « نارس » تشکیل شده است و در واقع جوکول برنج نارسی است که در گذشته های دور گیلانی ها پس از فرآوری با شکر آن را به عنوان تنقلات و آجیل استفاده می کردند.
زمان برداشت جوکول از 15 مرداد است و در واقع جوکول نوید رسیدن برنج را می دهد و گیلانیان آن را به عنوان سنتی تبرک می شمارند.

به برنج سبز و نارس و معطری که رنگ آن به زردی متمایل است، جوکول می گویند. جوکول را به مقدار کم می چینند و دود می دهند و خام می خورند. جوکول در واقع نوبرانه ی برنج است و هرچه تازه تر باشد، نرم تر و خوش طعم تر است و هرچه بیش تر بماند، سفت و خشک تر می شود. نوع برنج نیز در تردی و خوش طعمی جوکول نقش دارد. برنج های مرغوب از نوع صدری جوکول های نرم و خوش مزه و برنج های نا مرغوب از نوع چنپا، جوکول سفت و سخت می دهند. برای اینکه جوکول سفت شده نرم شود، کمی آب روی آن می پاشند و با پارچه ای روی آن را می پوشانند که بعد از ساعتی نرم و قابل خوردن می شود، روزگاری چیدن جوکول رواج بسیار داشت و با مراسم ویژه ای همراه بود که به آن « جوکول گیری » می گفتند.

جوکول ، جوکول گیری ، برنج نارس ، جوکول گیری در گیلان ، تنقلات گیلان

در گذشته جوکول به عنوان تحفه یا سوغات از ده به شهر و از طرف زارع، به دوست یا آشنا یا عزیزی که در شهر بود، هدیه داده می شد. بدین صورت که مقداری از آن را در دستمال ابریشمی می ریختند و چهار گوش دستمال را می بستند و به سوغات می بردند سوغات گیرنده نیز قواره ای پارچه در همان دستمال قرار می داد و به زارع یا همسرش هدیه می داد.


برای دیدن بقیه مطالب روی ادامه مطلب کلیک نمایید.




ادامه مطلب


نوع مطلب : نوشیدنی، مربا و تنقلات گیلان، سوغات استان گیلان، 
برچسب ها : جوکول، جوکول گیری، برنج نارس، جوکول گیری در گیلان، تنقلات گیلان، سوغات گیلان، طرز تهیه،
لینک های مرتبط :

نقاشی قدیمی از پیر بازار رشت - توسط نقاش روسی

شهر کوچک پیر بازار با نگاه و دستان پاول پاکوولویچ نقاش روس - 1895 میلادی (1274 خورشیدی)



نقاشی قدیمی از پیر بازار رشت - توسط نقاش روسی، پیر بازار رشت، عکس قدیمی، نقاشی قدیمی، گیلان من، رشت قدیم






نوع مطلب : عکس قدیمی، 
برچسب ها : نقاشی قدیمی از پیر بازار رشت - توسط نقاش روسی، پیر بازار رشت، عکس قدیمی، نقاشی قدیمی، گیلان من، رشت قدیم، نقاشی،
لینک های مرتبط :

طرز تهیه کباب سلطانی


مواد لازم  :

گوشت یا راسته  ..............  800 گرم
   
آب پیاز  ..............   2 قاشق سوپ خوری
   
نمک و فلفل  ..............  به میزان لازم
   
زعفران (حل شده غلیظ ) ..............  1 قاشق سوپ خوری
   
کره (ذوب شده) .............  100 گرم

 
کباب سلطانی ، سلطانی ، طرز تهیه کباب سلطانی، گیلان من، کباب ، طرز تهیه


طرز تهیه کباب سلطانی :

گوشت را از طول ضخامت یک بند انگشت ببرید. آنگاه با پشت کارد بر روی آن بکوبید تا قدری نرم و پهن شود. بعد آن را به عرض 8 طول 12 سانتی متر ببرید و به آرامی به سیخ را در درون گوشت فرو ببرید.

این بار گوشت را به عرض 5 و طول 12 سانتی متر ببرید. در سیخ برید و در نهایت گوشت را به عرض 3 وطول آن 6 سانتی متر ببرید و به سیخ بکشید. اکنون سیخ را روی تخته نمناک قرار دهید و با دست مرطوب به آن فرم دهید.

اضافی های گوشت را از دو طرف ببرید تا کباب به شکل مخروط منظمی در آید. حالا آن را روی آتش کباب کنید. وقتی نیم پز شد، سس را با قلم مو روی کباب بمالید و دوباره روی آتش قرار دهید تا کاملا برشته و کباب شود.


کباب سلطانی ، سلطانی ، طرز تهیه کباب سلطانی، گیلان من، کباب ، طرز تهیه


یاد آوری 1: برای تهیه سس همه ی مواد را با یکدیگر مخلوط کنید.

یاد آوری 2: کباب سلطانی همراه با یک سیخ کباب کوبیده و گوجه کبابی میل کنید.







نوع مطلب : کباب ها و غذاهای خوشمزه، 
برچسب ها : کباب سلطانی، سلطانی، طرز تهیه کباب سلطانی، گیلان من، کباب، طرز تهیه، آموزش،
لینک های مرتبط :
چهارشنبه 5 خرداد 1395

استانداری گیلان
استانداری گیلان


آدرس ، نشانی آدرس :  گیلان ، رشت ، بلوار معلم ، استانداری گیلان

شماره تماس ، شماره تلفن ، تلفن شماره تماس : 9-33245558   ( تلفنخانه استانداری)
پیش شماره استان گیلان  013  می باشد.

سایت وب سایت : http://www.gilan.ir









نوع مطلب : 118 رشت، 
برچسب ها : استانداری رشت، استانداری گیلان، آدرس استانداری گیلان، نشانی استانداری گیلان، شماره استانداری گیلان، تلفن استانداری گیلان، شماره تماس استانداری گیلان،
لینک های مرتبط :


( کل صفحات : 2 )    1   2   


صفحات جانبی
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :

  • آخرین بازدید :

  • آخرین بروز رسانی :

سایر امکانات



Online User
 
 
بالای صفحه
 
ساخت وبلاگ در میهن بلاگ

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | اخبار کامپیوتر، فناوری اطلاعات و سلامتی مجله علم و فن | ساخت وبلاگ صوتی صدالاگ | سوال و جواب و پاسخ | رسانه فروردین، تبلیغات اینترنتی، رپرتاژ، بنر، سئو