گیلان من
معرفی شهرستان ، شهر و روستا های استان گیلان - اماکن مذهبی ، تفریحی استان گیلان - جاذبه های توریستی و گردشگری - نقشه ها
درباره وبلاگ


سلام من یک گیلانی هستم و علاقه دارم شما را با استان سرسبز گیلان آشنا کنم.
امیدوارم لحظات خوبی در این وبلاگ سپری کنید.

روزگار ما، وفا با ما نداشت
طاقت خوشبختی دل ما را نداشت
پیش پای ما سنگی گذاشت
بی خبر از مرگ ما پروا نداشت
آخر این غصه هجران بود و بس
حسرت رنج و فراوان بود و پس ...

آدرس وبلاگ گیلان من :
www.My-Gilan.Mihanblog.com

ایمیل :
Yek_Gilani_206@Gmail.com

مالک وبلاگ : مدیر وبلاگ
نظرسنجی
آیا از این وبلاگ راضی هستید ؟




تبلیغات
تبلیغات ثابت
مدیر وبلاگ
شنبه 1 تیر 1395






نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
اطلاعیه جدید
مدیر وبلاگ
یکشنبه 20 اردیبهشت 1397


بازدید کننده گرامی ، متاسفانه باز هم شاهد توقف کاری آپلود سنتر عکس گیگ در تاریخ 10 / 2 / 1397 شده ایم. متاسفانه تمام عکس های آپلود شده در فضای اینترنت از دسترس مدیر وبلاگ خارج شده و ظاهر وبلاگ از ظاهر شکیل و بازدید پسند خود خارج شده است.

و بنده بطور کامل ، از این به بعد تمامی تصاویر و فایل های موجود در وبلاگ را به آپلود سنتر جدید که همان آپلود سنتر صنعتگری می باشد را منتقل خواهم کرد ، و پیشاپیش از پیشگاه شما بخاطر این وضع ناخواسته و بوجود آمده عذرخواهی می نمایم.

لطفا تا زمان آپلود مجدد تصاویر شکیبا باشید



==============================



متاسفانه در 17 مهر 1395متوجه شدیم آپلود سنتر عکس گیگ دوباره از کار افتاده و عکس های آپلود شده ما را در فضای اینترنت به نمایش در نمی آورد. به ناچار تصاویر را از این آپلود سنتر عالی به آپلود سنترimg7 منتقل میکنم. لطفا تا زمان آپلود مجدد تصاویر شکیبا باشید.


در اولین فرصت تمامی عکس های این وبلاگ به آپلود سنتر دیگری انتقال می یابد.



:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::





نوع مطلب :
برچسب ها :
لینک های مرتبط :
چهارشنبه 30 تیر 1395


نام محلی : نان کشتا ، نان خرفه ، نان خلفه ، نان خولفه ، خلفا نان
نام فارسی : نان کشتا

نان کشتا ، نان خرفه ، نان خلفه ، خلفا نان ، کشتا نان ، نان محلی ، نان سنتی

نان خانگی محلی در اغلب استان های کشور توسط زنان و دختران در مناطق روستایی جهت مصرف خانوار تولید می شوند.
از جمله ویژگی های منحصرد بفرد آنها علاوه بر ظاهر زیبا، خوشمزه بودن و عطر و طعم تازه داشتن می توان به بالا بودن کیفیت مواد اولیه و طبیعی بودن مواد بکار رفته در آنها اشاره کرد. این گونه نان ها اغلب دارای ارزش غذایی بالایی نیز هستند و هیچ قسمت دور ریختنی و تلفاتی ندارند. پخت نان های سنتی و محلی در گیلان هم از دیگر رسم و رسوم مردمان این دیار است که در مناطق مختلف رواج دارد. در شرق استان گیلان یک نوع نان خانگی تهیه می شود که بر روی آتش هیزم و یا اجاق گاز تهیه می شود.

یکی از این نان ها که بیشتر در مناطق شرق گیلان پخت می شود، « نان خرفه یا خلفه » بوده که به « نان کشتا » نیز معروف است.

برای پخت این نان که در آستانه اشرفیه رواج زیادی دارد، در ابتدا کدو حلوایی پخته شده و از پوست جدا می گردد، سپس با آرد برنج و پودر خلفه، نمک و مقداری آب به خوبی ورز داده می شود و در آخر مقداری آرد گندم به خمیر اضافه می شود.

سپس خمیر به دست آمده را به وسیله دست به اندازه لازم پهن کرده و بعد از پهن شدن خمیر به مقدار کافی آن را برای پخت بر روی شعله غیر مستقیم آتش قرار می دهیم که این کار به وسیله یک ظرف سفالی (گَمَج) یا تابه (تاوه) صورت می گیرد.


چند دقیقه قبل از گذاشتن خمیر باید این ظرف کاملا بر شعله آتش گرم شده باشد، پس از اطمینان از گرمای لازم خمیر نان بر روی آن گذاشته شده تا پخته شود در مدت بسیار کوتاهی نان پخته و آماده برای نوش جان کردن است.

با وجود اینکه تهیه این نان زمان بر بوده و سختی خاصی دارد، اما کام بسیاری از مهمانان و مسافران سرسبز شمال با خوردن این نان شیرین می شود. اغلب مسافران و گردشگران در بازار آستانه اشرفیه این نان محلی را همراه کباب و یا تخم مرغ پخته میل می کنند و طرفداران زیادی دارد.

« کشتا » نان شیرین، خوشمزه و خوش طعمی است که عطر و بوی آن مشام هر عابری را نوازش می‌دهد.

نان کشتا ، نان خرفه ، نان خلفه ، خلفا نان ، کشتا نان ، نان خولفه ، نان محلی ، نان سنتی

پودر خرفه بکار رفته در این نان سنتی خواص دارویی بسیار دارد، گیاه خرفه با اسم علمی Portulaca Oleracea و با نام انگلیسی Purslane از تیره پرتولاکاسه (Portulacaceae) است که برگ‌های گوشتی و بذرهای سیاه ریز دارد. گیاه یک ساله است که ارتفاع تا حدود 40 سانتی‌متر در مراحل بذردهی می‌رسد.

در خصوص خاستگاه اولیه آن اختلاف نظر وجود دارد، ولی در کشورهای ایران، استرالیا، هند، آفریقای شمالی و در آمریکا رشد می‌کند. خرفه برگ‌های گرد کشیده با ساقه گوشتی به رنگ قرمز ارغوانی دارد. گل‌های آن به رنگ زرد در انتهای ساقه تشکیل شده و اوایل روز تا ساعت 9 الی 11 باز می‌ماند.

این گیاه دارویی که معمولاً به صورت خودرو در باغچه منازل، کنار جوی‌ها و در مناطق مرطوب می‌روید، شاید زیاد مورد توجه نباشد اما اکنون کشف های مهمی در مورد آن انجام شده که توسط سازمان بهداشت جهانی لقب اکسیر جهانی (Global panacea) به آن داده شده است. این گیاه از سوی این سازمان متداول ترین گیاه دارویی مورد استفاده در جهان ذکر شده است. معمولاً قسمت‌های هوایی این گیاه که شامل برگ، ساقه و دانه‌های آن است، مورد استفاده قرار می‌گیرد.


فلفل سبز ، فلفل سبز تند ، فلفل سبز در گیلان ، Hot Chile، Bird Chili ، Chili pepper



خواص خرفه

خرفه از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی خیلی سرد و تر و دارای نیروی قابضه است. گیاه دارویی «خرفه» در درمان اختلالات و التهابات مجاری ادراری موثر است.

خرفه ، تخم خرفه ، فواید خرفه ، خواص خرفه

«خرفه» در طب سنتی به عنوان تب بر، ضد عفونی کننده، ضد اسکوربوت (بیماری‌های ناشی از کمبود ویتامین C)، ضد اسپاسم، مدر و ضد کرم استفاده می‌شود.

از خواص تخم خرفه می‌توان به تصفیه کنندگی خون، رفع التهابات گوارشی، رفع سرفه و تسکین دهنده تشنگی اشاره کرد. همچنین در شیرینی پزی و برای تزئین، به خصوص تزئین شیرینی نان برنجی استفاده می‌شود.

تخم خرفه تقویت کننده قوای عمومی بدن است و خاصیت ضد کرم، به خصوص علیه کرم کدو دارد.


برای دیدن بقیه مطالب روی ادامه مطلب کلیک نمایید.

 



ادامه مطلب


نوع مطلب : نان ها و شیرینی های گیلان، سوغات استان گیلان، محصولات و صنایع دستی، 
برچسب ها : نان کشتا، نان خرفه، نان خلفه، خلفا نان، کشتا نان، نان خولفه، نان محلی - نان سنتی،
لینک های مرتبط :
سه شنبه 22 تیر 1395
اِلمان «ماهیگیر» - رشت

نام المان نام المان : ماهیگیر (ماهیگیران)
مکان
محل نصب : رشت - میدان شهرداری, پیاده راه فرهنگی رشت
سازنده اثر سازنده اثر : مهدی شریف زارع


مجسمه ماهیگیر تداعی کننده، ماهیگیران و صیدان گیلانی و همچنین نشاندهنده زحمت آنان است.




المان ماهیگیر، المان زن مرد ماهیگیر، المان پیاده روی فرهنگی رشت، مجسمه ماهیگیر، مجسمه ماهیگیران، مجسمه های پیاده روی فرهنگی رشت



برای مشاهده سایر تصاویر بر روی ادامه مطلب کلیک نمایید




ادامه مطلب


نوع مطلب : المان های استان گیلان، 
برچسب ها : المان ماهیگیر، المان مرد ماهیگیر، مجسمه ماهیگیر، مجسمه ماهیگیران، ماهیگیر، المان رشت، تندیس،
لینک های مرتبط :
یکشنبه 20 تیر 1395


نام محلی : کوکی ، کوکی لاهیجان
نام فارسی : 
کوکی لاهیجان
نام انگلیسی : Cookie

کوکی ، کوکی لاهیجان ، کوکی گیلان ، کوکی معروف ، کوکی خوشمزه ، شیرینی سنتی ، Cookie

کوکی یک نوعی شیرینی مخصوص لاهیجانی است که از گردوی خشک شده ، وانیل ، کشمش ، تخم مرغ ، کره و پودر کاکائو  تهیه شده و بسیار خوش طعم و معروف است.

حتما زمانی که به گیلان سفر میکنید از این شیرینی گیلانی یعنی کوکی بخرید و میل کنید چون حتما عاشق طعم خوشمزه این شیرینی خواهید شد. کارخانجات و شیرینی پزی های ها زیادی در لاهیجان، کوکی پخت میکنند ولی کوکی های کارخانه نوشین لاهیجان طعم و مزه بهتری دارد البته برخی از شیرینی فروشی های شهر رشت هم این شیرینی را درست می کنند.
کوکی اصلی طعمی خوشمزه و ترد دارد ولی کوکی های بدلی طعمی معمولی و خشک دارند.

کارخانجات و شیرینی پزی های لاهیجان به غیر از کوکی (Cookie)، یک شیرینی مشابه به نام مینی کوکی (Mini Cookie) نیز در ابعاد کوچکتر و لقمه ای می باشد.

کوکی ، کوکی لاهیجان ، کوکی گیلان ، کوکی معروف ، کوکی خوشمزه ، شیرینی سنتی ، Cookie

کوکی لاهیجان در طعم کشمش و مغز گردو و مینی کوکی های لاهیجان در طعم های انجیر، خرما، گردو، شکلات، نارگیل و کاکائو تهیه می شود. این شیرینی خوشمزه لاهیجان در بسته بندی های پاکتی، ساکی و حلبی (قوطی) در اختیار مصرف کننده گان گذاشته می شود.  



ادامه مطلب


نوع مطلب : نان ها و شیرینی های گیلان، سوغات استان گیلان، محصولات و صنایع دستی، 
برچسب ها : کوکی، کوکی لاهیجان، کوکی گیلان، کوکی معروف، کوکی خوشمزه، شیرینی سنتی، Cookie،
لینک های مرتبط :

اِلمان «زن برنج کار» - رشت

نام المان نام المان : زن برنج کار (زن کشاورز)
مکان
محل نصب : رشت - میدان شهرداری, پیاده راه فرهنگی رشت
سازنده اثر سازنده اثر : مهدی شریف زارع


مجسمه زن برنج کار و زحمت کش که تداعی کننده، زحمت و کار زنان گیلانی، پای به پای مردان است.






ادامه مطلب


نوع مطلب : المان های استان گیلان، 
برچسب ها : المان زن برنج کار، المان پیاده روی فرهنگی رشت، مجسمه زن برنج کار، المان رشت، مجسمه های پیاده راه فرهنگی رشت، زن برنج کار، زن برنجکار،
لینک های مرتبط :
پنجشنبه 10 تیر 1395



نام محلی : کلوچه فومن
نام فارسی : 
کلوچه فومن
نام انگلیسی : Pancake Fouman

کلوچه فومن ، کلوچه سنتی ، کلوچه سنتی فومن ، کلوچه معروف فومن ، Pancake Fouman

کلوچه فومن از کلوچه‌های سنتی ایران است که از دیرباز در شهرستان فومن تولید می‌شده و به نام خاستگاهش فومن به این نام معروف شده است. این کلوچه در سایر نقاط ایران پخت می‌گردد که عموماً توسط نانواهای گیلک صورت می‌پذیرد و همه جا با عنوان کلوچه فومن تولید و عرضه می‌گردد. کلوچه فومن از جمله سوغات شهرستان فومن و استان گیلان محسوب می‌گردد و هویت و اصالت کاملاً ایرانی دارد.

در کتاب گیلان آمده است: "بازار آن [فومن] از وفور نعمت و فراوانی کالا برخوردار است. کلوچه? فومن که با ترکیبات خاصی ساخته می‌شود، از مهمترین ره‌آوردهای این شهر بشمار می‌رود"

کلوچه فومن نوعی کلوچه مغز دار است که از دو لایه تشکیل شده است. لایه داخل با لایه بیرون کامل متفاوت است و حاوی مغز گردو، جوز هندی، دارچین، هل، شکر و روغن (حیوانی) است. روی کلوچه به وسیله مهر مانندی منقوش می‌شود. این کلوچه در درون کوره پخت قرار گرفته و پخته می‌شود.

کلوچه فومن ، کلوچه سنتی ، کلوچه سنتی فومن ، کلوچه معروف فومن ، Pancake Fouman

کلوچه فومن امروزه در جاهای مختلف استان گیلان پخت می‌شود، اما خاستگاه اصلی آن شهرستان فومن است.
این شیرینی طرفداران و علاقه مندان خاص خود را دارد و در کنار سایر جاذبه‌های شهرفومن نقش موثری در جذب گردشگران و مسافران دارد. هر گردشگر و مسافری که از شهرستان فومن گذر می‌کند، این کلوچه را به عنوان سوغات به شهر خود می‌برد. این کلوچه از تغییر قند کلوچه و نان قندی قدیم ایجاد شده و محتویاتش آرد، تخم مرغ، شکر، روغن حیوانی، دارچین، وانیل، جوز و مغز هل هستند. روی آن با وسیله‌ای شبیه مهر نقش انداخته شده، درون کوره پخته می‌شود. این کلوچه در 40 تا 45 مغازه در شهر فومن تولید می‌شود. این کلوچه در بسته بندی‌های ساده ی مستطیلی عرضه می‌گردد که عدم جذابیت آن از نقطه ضعف‌های آن به شمار می‌رود. مشتریان آن سه دسته ی مصرف کنندگان داخل استانی، گردشگران ایرانی و گردشگران خارجی هستند.

کلوچه سنتی فومن محصول کار زنان این منطقه بوده است که در گذشته به صورت خانگی پخت می‌شده است. این محصول همواره از چندین سال پیش به شکل سنتی در کوره‌های آجری پخت می‌شد و با گذشت زمان، تنها مراکز تهیه و عرضه محصول بیشتر شده است.

در گذشته این کلوچه تنها در شهر فومن و شهرهای اطراف، شهرت داشت و در تمام مناطق کشور زیاد شناخته شده نبود تا این‌که بعد از انقلاب، مسافرت‌های داخلی زیاد شد و کلوچه فومن شهرت پیدا کرد، حتی جهانگردان پس از ورود به فومن، کتابچه هایی دارند که در آن عکس کلوچه فومنی به چاپ رسیده، آنها به مغازه‌های کلوچه فروشی مراجعه می‌کنند و به زبان خود «فومن کوکی» می‌خواهند.


برای دیدن بقیه مطالب روی ادامه مطلب کلیک نمایید.




ادامه مطلب


نوع مطلب : سوغات استان گیلان، محصولات و صنایع دستی، 
برچسب ها : کلوچه فومن، کلوچه سنتی، کلوچه سنتی فومن، کلوچه معروف فومن، Pancake Fouman، کلوچه گیلان، کلوچه خوشمزه،
لینک های مرتبط :

میدان شهرداری رشت - سال 1313

بخشی از میدان شهرداری رشت به سمت خیابان شریعتی در سال 1313 خورشیدی


میدان شهرداری رشت - سال 1313، میدان شهرداری در سال، شهرداری رشت در سال، گیلان من، رشت قدیم، عکس قدیمی







نوع مطلب : عکس قدیمی، 
برچسب ها : میدان شهرداری رشت - سال 1313، میدان شهرداری در سال، شهرداری رشت در سال، گیلان من، رشت قدیم، عکس قدیمی، خیابان شریعتی در سال 1313،
لینک های مرتبط :

طرز تهیه کباب چنجه


مواد لازم

    گوشت ران یا فیله گوسفند و مقداری دنبه گوسفند ...........  یک کیلو گرم
    پیاز  ........... 2 عدد
    لیمو (بستگی به اندازه لیموها دارد)  ........... 2 تا 3 عدد
    نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
    روغن زیتون  ........... 2 تا 3 قاشق غذاخوری
    فلفل دلمه ای ........... به میزان مناسب


طرز تهیه کباب چنجه، کباب چنجه، روش تهیه کباب چنجه، چنجه، کباب رشتی، گیلان من، کباب


طرز تهیه کباب چنجه

گوشت را در اندازه هایی به قطر 2 سانتی متر تکه تکه کرده و سعی کنید قطعات به یک اندازه باشند تا برای کباب کردن همزمان و یکسان کباب شوند.

پیاز را با رنده ریز رنده کنید و داخل ماست بریزید. آب لیموها را بگیرید و با نمک و فلفل و روغن زیتون خوب مخلوط کنید. گوشت را در این مخلوط پیاز و ماست و روغن زیتون و بقیه موادی که درست کرده اید بریزید و خوب بهم بزنید. سر ظرف را ببندید و آن را در یخچال برای چند ساعتی نگهداری کنید تا گوشت بخوبی ترد و نرم شود.

بعد از آن، گوشت ها آماده برای به سیخ کشیدن هستند. ابتدا با پشت کارد کمی روی آن بکوبید و بعد آن ها را سیخ زنید. بعد از گذاشتن هر چند تکه گوشت در سیخ، می توانید مقداری دنبه هم در سیخ بگذارید، زیرا دنبه از سوختن کباب جلوگیری می کند. همچنین به همراه دنبه می توانید فلفل دلمه ای قطعه قطعه شده برای طعم دادن لابلای گوشت ها قرار دهید.

حرارت زغال ها باید ملایم باشد تا کباب ما خشک نشود. سیخ های کباب را بر روی آتش زغال کباب بگیرید و سعی کنید سیخ ها را چند بار بچرخانید تا گوشت ها خشک نشوند. حتما قبل از اینکه گوشت خشک شود آنرا از روی آتش بردارید کباب نباید خشک باشد. فراموش نکنید که گوشتی را که در آب لیمو پیاز خوابانده اید نرم و ترد است و نیازی به کباب کردن طولانی ندارد.


طرز تهیه کباب چنجه، کباب چنجه، روش تهیه کباب چنجه، چنجه، کباب رشتی، گیلان من، کباب


نکته :

1- این دستور 10 گرم کربوهیدرات، 140 گرم پروتئین، 110 گرم چربی و 1590 کیلوکالری انرژی دارد.

2- در صورت تمایل می توانید پیاز خلال شده را حذف کرده و آب پیاز را تا یک دوم پیمانه جایگزین آن کنید. ولی دقت داشته باشید که وقتی جوجه را با آب پیاز مزه دار می کنید، فقط می توانید برای مدت کوتاهی در یخچال نگه دارید ولی با پیاز خلال شده می توان جوجه را تا 48 ساعت در یخچال نگه داشت.

3- می توانید محلول زعفران را حذف کرده و فقط از ادویه های مورد نظر استفاده نمایید. همین طور می توانید سبزیجات معطر تازه خرد شده را نیز به مایه ی مرینت اضافه کنید.

4- اگر جوجه کباب را روی آتش زغال کباب کنید، اواسط کباب کردن، مخلوط کره آب شده و محلول زغفران را به وسیله ی برس و قلم مو روی کباب ها بکشید.

5- جوجه کباب تهیه شده روی آتش زغال اگر اضافه بیاید و مدتی بماند، همان طور نرم بوده و هیچ تغییری در آن حاصل نمی شود بلکه خوردنی تر هم می شود. ولی اگر همه ی جوجه کباب تهیه شده در فر مصرف نشود و زیاد بیاید، در صورت نگهداری سفت خواهد شد.






نوع مطلب : کباب ها و غذاهای خوشمزه، 
برچسب ها : طرز تهیه کباب چنجه، کباب چنجه، روش تهیه کباب چنجه، چنجه، کباب رشتی، گیلان من، کباب،
لینک های مرتبط :

بیست و یکمین شهید

شهید محمدرضا یعقوبی
ولادت : 1341
شهادت : 5 / 4 / 1395
محل ولادت : لنگرود
محل شهادت : حلب ، سوریه
اصلیت : لنگرودی
مفقود الاثر (جاوید الاثر)



شهید محمدرضا یعقوبی ، محمدرضا یعقوبی ، مدافع حرم ، مدافعان حرم، مدافع حرم گیلان، مدافع حرم استان گیلان، مدافعان حرم استان گیلان


این شهید در سال ۱۳۴۱ در شهرستان لنگرود متولد شد. او در عملیاتهای دوران دفاع مقدس از همراهان قهرمان شهید حسین املاکی در قسمت اطلاعات و عملیات لشکر گیلان بود. وی برای دفاع از حریم اسلام در سال ۹۵ به سوریه اعزام شد و در ۱۹ رمضان مصادف با ۵ تیر ۱۳۹۵ در اطراف حلب سوریه جاودانه شد. پیکر این مجاهد بزرگ هرگز به میهنش بازنگشت. البته مراسم نمادین تشییع ایشان در ۲۴ تیرماه برگزار شد و یادمانی از ایشان در گلزار شهدای رشت نیز ساخته شد.






ادامه مطلب


نوع مطلب : شهید مدافع حرم گیلان، 
برچسب ها : شهید محمدرضا یعقوبی، محمدرضا یعقوبی، مدافع حرم، مدافعان حرم، مدافع حرم گیلان، مدافع حرم استان گیلان، مدافعان حرم استان گیلان،
لینک های مرتبط :

فرمانداری شهرستان رشت

فرمانداری رشت ، فرمانداری شهرستان رشت

آدرس ، نشانی آدرس : رشت، بلوار شهید انصاری

شماره تماس ، شماره تلفن ، تلفن تلفن : 7-33112005  - 013 (تلفنخانه فرمانداری)

سایت وب سایت : http://rasht.gilan.ir






نوع مطلب : 118 رشت، 
برچسب ها : فرمانداری، فرمانداری رشت، فرمانداری شهر رشت، فرمانداری شهرستان رشت، آدرس فرمانداری رشت، تلفن فرمانداری رشت، شماره تماس فرمانداری رشت،
لینک های مرتبط :

طرز تهیه آش شله قلمکار یا آش فاطمه الزهرا


این آش از مغذی‏ ترین و خوش ‏مزه‏ ترین آش ‏های ایرانی است که یک ظرف از آن با یک تکه ‏نان می ‏تواند غذای کاملی از نظر تغذیه ‏ای باشد.

این آش بدین دلیل به آش نذری معروف است که معمولاً سالی یک ‏بار درست می ‏شود و به مقدار زیاد و بین مستمندان و دوستان پخش می ‏شود.

مردم گیلان معتقدند که این آش باید با حرارت بسیار ملایم 3 تا اذان روی آتش بماند یعنی از صبح تا شب. نام دیگر این آش، آش حضرت زهرا (س) می‏ باشد.



آش نذری گیلان، آش شله قلمکار، آش قلمکار، آش فاطمه الزهرا، آش قلمکار گیلان، آش قلم کار، آش گیلانی


 
مواد لازم (برای 4 تا 6 نفر) :

   کشک ......................................................................................... 1 پیمانه

   لوبیا سفید، لوبیا قرمز، لوبیا چشم ‏بلبلی .......................................... 150 گرم

   نخود، لوبیا چیتی، عدس، ماش ....................................................... 200 گرم

   گندم پوست کنده، برنج .................................................................. 200 گرم

   گوشت با استخوان (دنده و سرسینه گوسفندی) ................................. 400 گرم

   قیمه ساده ................................................................................... 1 پیمانه

   پیاز .............................................................................................. 3 عدد

   سبزی (تره، جعفری، گشنیز، شوید، ترخون، مرزه، برگ چغندر) ................ 500 گرم

   روغن، نمک، فلفل سیاه، فلفل قرمز، زردچوبه ............................... به میزان لازم

   نعنا داغ و سیر داغ .................................................................... به میزان لازم

 

طرز تهیه :

گوشت را همراه با 1 پیاز خام چهار قاچ شده، فلفل، زردچوبه و 1 لیتر آب روی حرارت می ‏پزیم.

بعد برنج و گندم را اضافه می ‏کنیم.  بعد از آن که گوشت پخته شد آن را خارج نموده، بی‏ استخوان می ‏کنیم و می ‏کوبیم و سپس همراه با آن، سبزی و 2 قاشق پیاز داغ را به آش اضافه می ‏نماییم. (شوید و تره 2 برابر جعفری و برگ چغندر 4 برابر ترخون ومرزه است.)

در ظرفی دیگر حبوباتی را که از قبل خیس نموده ‏ایم با 1 لیتر آب کاملاً می ‏پزیم و بعد با گوشت کوب برقی یا هر وسیله ی دیگری یک سوم آن را می ‏کوبیم (نه همه آش‏ را)، زیرا آش یک‏ دست می ‏شود.

تمام این مواد را به ظرف گوشت و سبزی اضافه نموده، نمک آن را اندازه می ‏کنید و اگر آش شل نبود، آماده می ‏باشد.

آن را در ظرف ریخته و با نعنا داغ، سیر داغ، کشک و قیمه ساده تزیین می ‏کنیم.

 

در روش سنتی پخت این آش:

همه حبوبات و گوشت را با هم در دیگ جاداری ریخته و آن قدر هم می ‏زنند تا دانه‏ های بنشن در آش حل شود و به قول مادر بزرگ ‏ها تا 3 اذان روی آتش می ‏ماند. ولی از لحاظ مزه و ظاهر آش هر دو روش شبیه هم می‏ باشد.


آش نذری گیلان، آش شله قلمکار، آش قلمکار، آش فاطمه الزهرا، آش قلمکار گیلان، آش قلم کار، آش گیلانی





ادامه مطلب


نوع مطلب : غذاهای محلی گیلان، 
برچسب ها : آش نذری گیلان، آش شله قلمکار، آش قلمکار، آش فاطمه الزهرا، آش قلمکار گیلان، آش قلم کار، آش گیلانی،
لینک های مرتبط :





صفحات جانبی
آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :

  • آخرین بازدید :

  • آخرین بروز رسانی :

سایر امکانات



Online User
 
 
بالای صفحه
 
ساخت وبلاگ در میهن بلاگ

شبکه اجتماعی فارسی کلوب | اخبار کامپیوتر، فناوری اطلاعات و سلامتی مجله علم و فن | ساخت وبلاگ صوتی صدالاگ | سوال و جواب و پاسخ | رسانه فروردین، تبلیغات اینترنتی، رپرتاژ، بنر، سئو